Daniel Zdrânc: Reciclare #SMART ? Da! Se poate și în Alba Iulia

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Deși a devenit obligatorie prin lege, colectarea separată pe patru fracții în Alba Iulia, se face deficitar sau chiar deloc. Un prim pas, în viziunea mea, pentru rezolvarea eficientă și durabilă a acestei probleme, îl putem face rapid prin:

Instalarea de aparate de tip reverse vending machines(automate de reciclare), într-o rețea municipală, pentru colectarea recipientelor din plastic și sticlă, a dozelor de aluminiu (can) și a altor tipuri de ambalaje returnabile.

ELIT

Creștem astfel gradul de reciclare, cetățenii fiind motivați să returneze ambalajele în schimbul unei sume de bani. De asemenea sumele rezultate din reciclarea acestor materiale se vor întoarce în investiții pentru dezvoltarea sistemului municipal de reciclare.

Vom ajunge să nu mai aruncăm PET- urile nici măcar la gunoi, pe stradă sau în alte locuri. Obiectele deja existente le transformăm în produse noi și ajutăm generațiile următoare să aibă acces la resursele naturale așa cum avem și noi.

Păstrăm orașul curat! #SePoate

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

dolfi 15 iulie 2020 at 19:29

Daca „nu sunt bani” se pot implica liceele si universitatea. Echipele de robotica, facultatea de electronica si de informatica.
Un consiliu de profi deschisi la minte pt coordonare si ati ajuta insutit tinerii sa vada clar la ce foloseste scoala.

Comentariile sunt oprite