Rămâi conectat

Curier Județean

Daniel Zdrânc: Reciclare #SMART ? Da! Se poate și în Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deși a devenit obligatorie prin lege, colectarea separată pe patru fracții în Alba Iulia, se face deficitar sau chiar deloc. Un prim pas, în viziunea mea, pentru rezolvarea eficientă și durabilă a acestei probleme, îl putem face rapid prin:

Instalarea de aparate de tip reverse vending machines(automate de reciclare), într-o rețea municipală, pentru colectarea recipientelor din plastic și sticlă, a dozelor de aluminiu (can) și a altor tipuri de ambalaje returnabile.

Creștem astfel gradul de reciclare, cetățenii fiind motivați să returneze ambalajele în schimbul unei sume de bani. De asemenea sumele rezultate din reciclarea acestor materiale se vor întoarce în investiții pentru dezvoltarea sistemului municipal de reciclare.

Vom ajunge să nu mai aruncăm PET- urile nici măcar la gunoi, pe stradă sau în alte locuri. Obiectele deja existente le transformăm în produse noi și ajutăm generațiile următoare să aibă acces la resursele naturale așa cum avem și noi.

Păstrăm orașul curat! #SePoate


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea