Rămâi conectat

Politică Administrație

Daniel Zdrânc, PSD Alba Iulia: ”Albaiulienii pot benficia de contorizare individuală la apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 2 august a.c. a intrat în vigoare Legea 224 pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, lege care permite contorizarea individuală a consumatorilor serviciilor de apă şi canalizare,cu condiţia ca aceştia să solicite în scris acest lucru şi să suporte costul lucrărilor (la fel ca în cazul gazului, de exemplu).

Daniel Zdranc03Fiecare albaiulian va avea astfel factura lui pe care o va plăti la compania de apă, iar asociaţia de proprietari nu va mai avea treabă cu taxarea apei. Pe factură va fi trecut consumul real în conformitate cu contorul fiecăruia, la care se vor adauga pierderile, dacă există.

Vor fi posibile două soluţii de contorizare la bloc şi una pentru case multifamiliale. Prima variantă este similară sistemului de separare aplicat în cazul gazului metan, respectiv introducerea pe scară a unor reţele noi din care să plece conducte pentru fiecare apartament şi pe care să fie montate contoare. A doua variantă presupune înlocuirea actualelor apometre cu contoare cu radio emițător. Aceasta soluţie este mai simplă, fiindcă nu presupune reţele noi, dar se vor monta doar contoare omologate.

Potrivit legii, toți locatarii unei scări sau bloc vor trebui să achiziționeze acelaşi model de contor. În acest caz, citirea se va face „la distanţă”, fără a fi nevoie ca operatorii companiei să intre în casa fiecărui beneficiar.

În cazul locuinţelor multifamiliale (vile, case cu mai multe apartamente), soluţia tehnică este mai simplă: în căminul unde există contorul de branşament se vor monta aparate de măsurare a consumului de apă pentru fiecare spaţiu locativ în parte.

De asemenea, operatorul de apă are obligaţia să nu sisteze furnizarea/prestarea serviciului la nivel de condominiu (bloc) în caz de neplată a facturilor individuale, şi în acelaşi timp să asigure la branşamentul condominiului parametrii de calitate a apei potabile.

Consilier local PSD, Daniel Zdrînc


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea