Rămâi conectat

Politică Administrație

Daniel Zdrânc, despre digitalizarea plăților la utilități: „Administrația „Smart City” ar putea folosi exemplul implementat de ANAF”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Daniel Zdrânc, despre digitalizarea plăților la utilități: „Administrația „Smart City” ar putea folosi exemplul implementat de ANAF”

Daniel Zdrânc, vicepreședintele PSD Alba, prezent la Radio Unirea FM, a discutat despre digitalizarea plăților la utiliăți și mai ales despre banii cheltuiți prin expedierea diferitelor înștiințări care ar putea fi trimise online. De asemenea, acesta a venit și cu o soluție concretă pentru această situație.

Potrivit acestuia, „Primăria a achiziționat niște servicii de exepediere a 44.045 de decizii de impunere, din care 41 272 către persoanele fizice și 2 773 către persoanele juridice, iar expedierea acestor decizii ar costa 44 000 de euro”.

„Ceea ce mi se pare foarte ciudat este prețul. În primul rând, discutăm despre un preț foarte mare, aproape un euro/decizie, dar pe lângă această sumă, la decizie se adaugă și costul plicurilor, hârtiei, imprimării efective. În al doilea rând, ceea ce mi se pare ciudat este că în plic, pe lângă decizie, cetățenii au primit un material din partea primarului, care conține chestiuni electorale. La sfârșit spune: Pentru noi toți care ne iubim orașul, Alba Iulia este acasă, familie, prieteni, comunitate. Alba Iulia ne este viitor”, a mai declarat Daniel Zdrânc.

Daniel Zdrânc își pune întrebarea care este legătura între aceste decizii de impunere și această scrisoare electorală a domnului viceprimar cu atribuții de primar.

Daniel Zdrânc a spus că la Alba Iulia discutăm despre un „Smart City”, iar acest „Smart City” ar putea folosi, de exemplu, modelul Spațiu Privat Virtual implementat de ANAF pentru comunicarea obligațiilor fiscale și de impunere, în format electronic. Aceasta ar însemna ca cetățenii să se înregistreze, să le primească în format electronic și să le și plătească în format electronic, fără a mai fi nevoie să primească pe hârtie aceste decizii de impunere”.

Potrivit vicepreședintelui PSD Alba, aceasta ar fi una dintre măsurile care s-ar putea lua și care există deja implementată în România, după modelul ANAF.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Aprobarea tarifului de incinerare a animalelor moarte, la vot în Consiliul Local Alba Iulia: Ce cost se va percepe pe kilogramul de cadavru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aprobarea tarifului de incinerare a animalelor moarte, la vot în Consiliul Local Alba Iulia: Ce cost se va percepe pe kilogramul de cadavru Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat în ședința de joi, 25 iulie 2024, un proiect care vizează stabilirea și aprobarea tarifului activității de incinerare desfășurată la Incineratorul Serviciului Public […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea