Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Daniel Zdrânc, consilier județean PSD: Primăria Alba Iulia va majora impozitele și taxele. Din salarii e foarte puțin probabil că va tăia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia va crește taxele și salariile pentru a garanta împrumutul de 22 de milioane de euro pe care îl va contracta, pentru că din salariile angajaților e puțin probabil că va tăia, opinează consilierul județean Daniel Zdrânc.

”Creditul în valoare de 100.000 de lei, aproximativ  22 de milioane de euro pentru 20 de ani pe care vrea să-l contracteze primăria. Ce vreau mai exact să spun, în Alba Iulia există probleme serioase la capitolul infrastructură, sunt multe străzi neasfaltate, iar Cetatea și spectacolele cu siguranță nu reprezintă totul. Sunt străzi neasfaltate de 15 – 20 de ani. În ceea ce privește creditul, obligațiunile, pentru că vor fi emise niște obligațiuni, vor fi cel mai probabil intermediate de o bancă care deține și un SIF, un broker. Prima condiție, chiar mai importantă decât garanțiile materiale, pentru cel care vrea să ia creditul este să facă dovada că poate rambursa banii. Aici cred că avem o problemă foarte mare având în vedere că fondul de salarii s-a dublat, iar acum cel mai probabil, după părerea mea, primăria va majora taxele și impozitele pentru a crește veniturile, căci să taie salariile e foarte puțin probabil. S-ar putea să fie o majorare semnificativ de până la 30%, ceea ce înseamnă enorm pentru populație, dar și pentru firme care în acest caz, cel mai probabil vor fi obligate să reducă salariile sau chiar să dea afară oameni”, a spus Daniel Zdrânc, joi, în cadrul unei conferințe de presă a PSD Alba.

De asemenea, el a adăugat că din experiența administrativa pe care o are, motivul creșterii taxelor va fi pentru că ”ni sa cerut și nu avem ce face”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea