Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Daniel Breaz, singurul candidat pentru funcția de rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Actualul rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea acestei instituții de învățământ superior, el fiind singurul înscris în competiție.

Daniel Breaz la Radio Unirea FMMarți a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru funcția de rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, scrutinul urmând să aibă loc în 29 februarie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prof. dr. Daniel Breaz (41 de ani) a fost ales în 2012 rector al Universității din Alba Iulia, el fiind, și atunci, singurul candidat.

Breaz este absolvent al Facultății de Matematică-Informatică, secția matematică, din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Dosarul său de candidatură și planul managerial au fost postate pe site-ul www.uab.ro.

Potrivit regulamentului postat pe site-ul instituției, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se alege prin vot universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universității și al reprezentanților studenților din senatul universitar și din consiliile facultăților.

Durata mandatului de rector este de 4 ani, acesta putând fi înnoit cel mult o dată, în urma unui nou proces electiv sau a unui nou concurs public. O persoană nu poate fi rector al universității pentru mai mult de 8 ani, indiferent de perioada în care s-au desfășurat mandatele și de întreruperile acestora.

Rectorul numește prorectorii cu consultarea senatului universitar.

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează, în perioada februarie – martie, alegeri pentru noua structură de conducere.

Citește și Alegeri pentru funcția de rector și pentru noua structură de conducere, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea