Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Șova îl acuză pe Klaus Iohannis că recurge la amenințări și șantaj la adresa primarilor liberali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dan Șova, purtătorul de cuvânt al PSD, susţine că OUG 55, privind migrația politică a aleșilor locali, respectă Constituția și îl acuză pe Klaus Iohannis de amenințări și șantaj la adresa primarilor liberali.

Am luat act de anunțul făcut astăzi de Klaus Iohannis, conform căruia ACL va ataca OUG privind Statutul aleșilor locali la Curtea Constituțională, dar și de amenințările directe formulate de prezidențiabilul ACL la adresa aleșilor locali care nu vor dori să mai urmeze linia de apropiere de Traian Băsescu, impusă de conducerea PNL. Mi se pare scandalos să formulezi astfel de amenințări la adresa unor oameni care au fost forțați să urmeze o linie politică despre care nu i-a întrebat nimeni nimic. Șantajul și presiunea asupra primarilor nu reprezintă un comportament de om politic democrat, care mai dorește să fie și președintele României„, a declarat Şova.

De asemenea, acesta susține că liderii PNL și PDL nu au „legitimitate” atunci când vorbesc despre migrație, în condițiile în care în trecut și PSD a pierdut mai mulți aleși locali.

În perioada 2005-2006, PSD a pierdut aproape 600 de primari, din care peste 400 doar în 2006. Mai mult de 300 dintre aceștia au mers la PD. Și liberalii au luat aproape 200 de primari de la PSD. Modificarea Statutului aleșilor locali din 2006, modificare prin care a fost interzisă migrația, a accelerat fenomenul, în cele 45 de zile în care aleșii locali au putut opta pentru un partid sau altul. Pentru două partide care au încercat să distrugă, prin migrație, infrastructura locală a PSD este un act de maximă ipocrizie să vină astăzi cu astfel de mesaje și acțiuni„, a mai precizat Dan Şova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, ordonanța este „constituțională și respectă toate principiile Legii fundamentale”.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea