Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru: Revoluția bunului simț trebuie sa continue!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dan SimedruConstat cu mâhnire că actuala majoritate parlamentară controlată de PSD nu a înţeles nimic din lecţia aspră oferită de români la votul de duminică, 16 noiembrie.

Modul dezastruos în care au fost organizate alegerilor din diaspora de către Guvernul Ponta  nu a fost încă complet decontat de către toţi cei responsabili. Faptul că am avut o demisie din partea celui de-al doilea ministru de externe, Teodor Meleşcanu şi câteva încercări timide de a minimiza dezastrul, nu rezolvă problema.

Cei din PSD aveau o ocazie foarte bună să demonstreze că îşi asumă până la capăt vina, prin adoptarea moţiunii simple pe diaspora, adresată ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici. În schimb, au respins această moţiune, la votul de miercuri, 19 noiembrie, prin care noi, liberalii, atrăgeam atenţia încă din timpul campaniei pentru primul tur că există mari deficienţe în organizarea acestor alegeri în afara graniţelor.

Astfel, spuneam noi, în moţiune, încă de atunci că nu este în regulă să desfiinţezi secţii de votare în comunităţie unde trăiesc foarte mulţi români şi să le înfiinţezi, doar pentru a ieşi la număr, în zone unde din punct de vedere numeric românii nu sunt aşa bine reprezentanţi.

Era foarte clar că totul a fost orchestrat în asa fel încât dreptul comstituţional la vot să fie îngrădit.

Pentru că este evident că actualii guvernanţi fug de răspundere în continuare, lucru dovedit la votul pe moţiune, liberalii au cerut conducerii Camerei Deputaţilor organizarea marţi, 25 noiembrie, a unei dezbateri  cu participarea primului ministru Victor Ponta pe marginea acestei situaţii, încă netranşate.

Aşteptăm din partea premierului răspunsuri, soluţii pentru a nu ne mai confrunta cu astfel de blocaje, asumări şi sancţiuni ferme pentru toţi cei  responsabili.

Acestea sunt nişte gesturi normale pe care ar trebui să le facă un Guvern singurul responsabil de organizarea acestor alegeri.

Respectul faţă de oameni lipseşte cu desăvârşire la aceşti guvernanţi, care fără pic de ruşine şi-au asumat în continuare guvernarea, ca şi cum nu s-a întâmplat nimic. Nu am văzut niciun bilanţ post–alegeri din partea premierului pe acest subiect, un  bilanţ pe negativ, bineînţeles,în urma căruia ar fi trebuit  să cadă nişte capete.

Nesimţirea celor din PSD este fără margini dacă luăm în calcul şi faptul că tot miercuri, la dezbaterile din plen au respins înclusiv propunerea liderilor PNL de a lua în discuţie un proiect de lege aflat pe ordinea de zi ce viza exercitarea votului prin corespondenţă. Răspunsul preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Zgonea, a fost unul revoltător  şi sfidător la adresa românilor: „pentru alegerile prezidenţiale discutăm peste cinci ani.”

Acum, când actuala majoritate trebuia să dea un semnal de seriozitate, domnul Zgonea continuă cu miştouri şi aruncă în derizoriu o temă atât de importantă.

Noi, liberalii, nu ne vom lăsa şi vom forţa convocarea unei comisii parlamentare speciale pe acest subiect, care să analizeze temeinic toate variantele existente şi să elaborăm un cod electoral clar, care sa stabileasca principiile dupa care trebuie sa se desfasoare toate alegerile.

Dan Coriolan Simedru, Deputat PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea