Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru, PNL Alba: „ȘOVAiala” fără logică a domnului ministru Liviu Pop

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prezent la Alba Iulia, joi, 26 martie a.c., ministrul delegat pentru Dialog Social, domnul Liviu Pop, în loc să facă ceea ce are în fișa postului, adică să se întâlnească și să discute cu reprezentanții sindicatelor, ai mediului de afaceri sau ai societății civile, pentru a afla direct de la sursă problemele grave ale societății românești, a procedat ca un reprezentant tipic al Guvernului Ponta, mințind și speculând pentru a deforma adevărul.

Dan SimedruÎn „declarația bombă” făcută de către ministrul Pop în cadrul unei conferințe de presă, domnia sa intră în rolul unui Pinochio și amestecă adevărul cu ficțiunea, speculând și dezinformând. Scopul este de a duce în derizoriu faptele senatorului Dan Șova, colegul său de partid, și de a-i discredita pe liderii liberali Alina Gorghiu și Teodor Atanasiu.

Logica strâmbă a domnului ministru încearcă să arunce pe umerii opoziției responsabilitatea eșecului suferit de către justiție în Senat în cazul votului pentru acceptarea cererii DNA de ridicare a imunității senatorului PSD Dan Șova. Domnul Pop a acuzat lipsa a 18 senatori din sală și a sugerat faptul că printre aceștia ar fi fost și senatorul PNL Teodor Atanasiu. Orice om de bun simț știe că PSD și sateliții săi au majoritatea în Parlament. Daca PSD ar dori cu adevărat ca justiția să își facă treaba și în cazul parlamentarilor săi, ar cere membrilor săi să voteze ridicarea imunității celor acuzați de DNA și ar asigura în acest mod majoritatea necesară la vot. Este, însă, clar faptul că PSD nu vrea acest lucru. Iată, deci, cine poartă responsabilitatea votului împotriva cerereii DNA.

Pentru că PNL s-a așteptat la un astfel de demers laș și pervers al PSD, a înregistrat prezența în sală și modul în care au votat senatorii liberali, aceștia pronunțându-se în favoarea cererii DNA. Această înregistrare se află pe site-ul PNL, iar domnul senator Atanasiu este filmat când a votat. Insinuarea ministrului Liviu Pop că senatorii liberali ar fi lipsit din sală, nu este altceva decât o metodă tipică de dezinformare folosită de oamenii falși pentru a ascunde adevărul.

Încercarea perversă de a-i alătura pe doamna Alina Gorgiu și pe domnul Teodor Atanasiu la dosarul senatorului Șova este lipsită de logică și argumente.

Faptul că un avocat, Șova sau Gorghiu, are un contract cu o societate comercială de stat pentru consultanță juridică și reprezentare în instanță este ceva legal. Iar Teodor Atanasiu a spus și el că acele contracte la care fac referire procurorii DNA în cazul Șova, sunt legale. Însă DNA nu cercetează legalitatea contractelor încheiate de către firma de avocatură Șova și Asociații, ci îl cercetează pe Dan Șova pentru fals și uz de fals în acte publice. Aceasta este fapta penală, iar nu contractual în sine, așa cum dezinformează ministrul Liviu Pop. Daca doamna Gorghiu sau domnul Atanasiu ar fi avut probleme legate de acele contracte, ar fi fost deja cercetați de către DNA. Or, ei nu sunt cercetați pentru că nu au probleme și nu au nicio legătură cu falsurile lui Dan Șova.

Încercarea ministrului Pop de a-i amesteca pe cei doi lideri liberali în această poveste are rolul de a distrage atenția de la adevărata problemă: apărarea corupților prin votul parlamentarilor PSD. Prin această „fumigenă” lansată la Alba Iulia ministrul Pop se descalifică, arătând cine este de fapt: o persoană speculativă, fără prea multă logică.

Mă întreb: cum poate Victor Ponta să încredințeze conducerea unui minister important, care ar trebui în primul rând să câștige încrederea oamenilor prin seriozitate, competență și responsabilitate, unui om atât de neserios și speculativ? Cum putem să mai luăm în serios membri Guvernului Ponta după asemenea ieșiri publice? Cum pot să mai aibă încredre în dumneavoastră, domnule ministru Liviu Pop, sindicatele, patronatele sau societatea civilă? Am, însă, convingerea că cetățenii din județul Alba nu s-au lăsat manipulați de astfel de declarații și știu să distingă adevărul de minciună.

Dan Coriolan SIMEDRU, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea