Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru, PNL Alba: „ȘOVAiala” fără logică a domnului ministru Liviu Pop

Publicat

în

Prezent la Alba Iulia, joi, 26 martie a.c., ministrul delegat pentru Dialog Social, domnul Liviu Pop, în loc să facă ceea ce are în fișa postului, adică să se întâlnească și să discute cu reprezentanții sindicatelor, ai mediului de afaceri sau ai societății civile, pentru a afla direct de la sursă problemele grave ale societății românești, a procedat ca un reprezentant tipic al Guvernului Ponta, mințind și speculând pentru a deforma adevărul.

Dan SimedruÎn „declarația bombă” făcută de către ministrul Pop în cadrul unei conferințe de presă, domnia sa intră în rolul unui Pinochio și amestecă adevărul cu ficțiunea, speculând și dezinformând. Scopul este de a duce în derizoriu faptele senatorului Dan Șova, colegul său de partid, și de a-i discredita pe liderii liberali Alina Gorghiu și Teodor Atanasiu.

Logica strâmbă a domnului ministru încearcă să arunce pe umerii opoziției responsabilitatea eșecului suferit de către justiție în Senat în cazul votului pentru acceptarea cererii DNA de ridicare a imunității senatorului PSD Dan Șova. Domnul Pop a acuzat lipsa a 18 senatori din sală și a sugerat faptul că printre aceștia ar fi fost și senatorul PNL Teodor Atanasiu. Orice om de bun simț știe că PSD și sateliții săi au majoritatea în Parlament. Daca PSD ar dori cu adevărat ca justiția să își facă treaba și în cazul parlamentarilor săi, ar cere membrilor săi să voteze ridicarea imunității celor acuzați de DNA și ar asigura în acest mod majoritatea necesară la vot. Este, însă, clar faptul că PSD nu vrea acest lucru. Iată, deci, cine poartă responsabilitatea votului împotriva cerereii DNA.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru că PNL s-a așteptat la un astfel de demers laș și pervers al PSD, a înregistrat prezența în sală și modul în care au votat senatorii liberali, aceștia pronunțându-se în favoarea cererii DNA. Această înregistrare se află pe site-ul PNL, iar domnul senator Atanasiu este filmat când a votat. Insinuarea ministrului Liviu Pop că senatorii liberali ar fi lipsit din sală, nu este altceva decât o metodă tipică de dezinformare folosită de oamenii falși pentru a ascunde adevărul.

Încercarea perversă de a-i alătura pe doamna Alina Gorgiu și pe domnul Teodor Atanasiu la dosarul senatorului Șova este lipsită de logică și argumente.

Faptul că un avocat, Șova sau Gorghiu, are un contract cu o societate comercială de stat pentru consultanță juridică și reprezentare în instanță este ceva legal. Iar Teodor Atanasiu a spus și el că acele contracte la care fac referire procurorii DNA în cazul Șova, sunt legale. Însă DNA nu cercetează legalitatea contractelor încheiate de către firma de avocatură Șova și Asociații, ci îl cercetează pe Dan Șova pentru fals și uz de fals în acte publice. Aceasta este fapta penală, iar nu contractual în sine, așa cum dezinformează ministrul Liviu Pop. Daca doamna Gorghiu sau domnul Atanasiu ar fi avut probleme legate de acele contracte, ar fi fost deja cercetați de către DNA. Or, ei nu sunt cercetați pentru că nu au probleme și nu au nicio legătură cu falsurile lui Dan Șova.

Încercarea ministrului Pop de a-i amesteca pe cei doi lideri liberali în această poveste are rolul de a distrage atenția de la adevărata problemă: apărarea corupților prin votul parlamentarilor PSD. Prin această „fumigenă” lansată la Alba Iulia ministrul Pop se descalifică, arătând cine este de fapt: o persoană speculativă, fără prea multă logică.

Mă întreb: cum poate Victor Ponta să încredințeze conducerea unui minister important, care ar trebui în primul rând să câștige încrederea oamenilor prin seriozitate, competență și responsabilitate, unui om atât de neserios și speculativ? Cum putem să mai luăm în serios membri Guvernului Ponta după asemenea ieșiri publice? Cum pot să mai aibă încredre în dumneavoastră, domnule ministru Liviu Pop, sindicatele, patronatele sau societatea civilă? Am, însă, convingerea că cetățenii din județul Alba nu s-au lăsat manipulați de astfel de declarații și știu să distingă adevărul de minciună.

Dan Coriolan SIMEDRU, deputat PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Scutirea cetățenilor de la plata lucrărilor de extindere și racordare le rețelele de energie este o inițiativă pe care o promovez de mai mulți ani, iar astăzi am reușit să o văd materializată într-un text de lege adoptat și de către Camera Deputaților. Amendamentele aduse de mine Ordonanței de urgență nr. 143/2021 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, au fost adoptate astăzi de Camera Deputaților, după ce trecuseră anterior de Senat, actul normativ mergând acum la promulgare și apoi la publicare în Monitorul Oficial.

După publicarea acestor prevederi în Monitorul Oficial, operatorii de distribuție sunt cei care au obligația să asigure finanțarea și realizarea lucrărilor de modernizare/extindere a rețelei electrice de distribuție în vederea racordării tuturor solicitanților aflați în intravilanul localităților din perimetrul concesionat. Totodată, consumatorii casnici care aleg să plătească racordarea din buzunarul propriu, pentru a avea acces mai repede la rețea, își vor primi banii înapoi pentru aceste lucrări, de la distribuitor, în termen de maxim 5 ani, inclusiv valoarea lucrărilor de proiectare. În cazul clienților non-casnici, cu excepția micilor întreprinzători (II, PFA, IF) și a instituțiilor publice, costurile nu se rambursează, dar activele rezultate în urma lucrărilor rămân în proprietatea clientului, operatorul de distribuție ocupându-se doar de exploatarea lor, fără a mai deveni proprietar, cum se întâmpla până acum.

Prevederile se aplică similar și în ceea ce privește rețelele de gaze naturale. Totodată, pentru gaze naturale, operatorii rețelelor sunt obligați să accepte, la cererea primăriilor, extinderea rețelei pentru una sau mai multe localități aparținătoare unității administrativ-teritoriale pe teritoriul căreia ei deja operează rețele de gaze naturale, firma operatoare fiind cea care asigură și finanțarea lucrărilor de extindere și a branșamentelor în intravilanul localităților. Aceste lucrări se pot realiza și finanța și de către primării sau asociații de primării (ADI), cu recuperarea contravalorii de la distribuitori, în termen de 5 ani. De asemenea, am eliminat și obligativitatea plății contuarelor inteligente, astfel că românii nu vor mai trebui să plătească pentru montarea acestor contuare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mă bucur că am reușit să trecem această lege în sesiunea actuală a Parlamentului, înainte de vacanța parlamentară și le mulțumesc colegilor deputați pentru celeritate și pentru votul acordat atât în plen cât și în comisiile de specialitate. Este o lege bună pentru oameni și mă bucur că argumentele mele au fost ascultate și că a primat interesul românilor și dreptul fiecărui cetățean la un serviciu firesc în secolul 21: accesul nemijlocit la curent electric și gaze naturale.

Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Publicat

în

Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Urmare a discuțiilor purtate cu directorul general al APIA, dl Adrian Pintea, la solicitarea primarilor liberali din zona Munților Apuseni, fermierii și beneficiarii de subventii, nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării instituției.

Practic, centrele locale Zlatna și Baia de Aries vor deveni puncte de lucru, in care singurul lucru care dispare este funcția de conducere.

Din punct de vedere al documentației, procedura rămână aceeași, iar oamenii nu vor fi puși pe drumuri la Cîmpeni sau Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Apreciez deschiderea la dialog și pentru gasirea celor mai bune soluții, din partea directorului general al APIA, dl Adrian Pintea. Mulțumesc totodata și primarilor liberali care au tras un semnal de alarma.

Deputat Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența actualei coaliții”

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența actualei coaliții”

Românii așteaptă de câteva luni pachetul de măsuri economice și sociale al Guvernului, care să sprijine România pentru a depăși problemele economice generate de pandemia COVID 19 și, acum, de războiul din Ucraina. Creșterea prețurilor la energie și carburanți a generat scumpiri în lanț pe care românii încep să le suporte tot mai greu.

În acest context, în care se vorbește tot mai mult despre o criză economică, Guvernul PSD – PNL vine cu pachetul „Sprijin pentru România” prin care propune finanțarea cu 1,1 miliarde de euro a unor așa-zise măsuri sociale și economice. Ar putea mai bine să îl denumească „Faliment pentru România”, pentru că măsurile nu vor face altceva decât să adâncească problemele din țară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din păcate, membrii coaliției de guvernare demonstrează că, fie nu înțeleg cum funcționează o economie sănătoasă, fie nu vor să înțeleagă pentru a face jocurile băieților deștepți care gravitează în jurul PSD și PNL. Pachetul acesta de măsuri va face ceea ce se întâmplă de peste 30 de ani: statul ne va da cu o mână și ne va lua înapoi cu zeci de mâini.

Ca exemplu, voucherele sociale în valoare de 50 de euro sunt doar praf în ochi și o bătaie de joc. În medie, un român care va beneficia de aceste vouchere, va primi 4 lei pe zi. Îi voi întreba pe domnii Ciolacu și Ciucă dacă pot mânca o masă cu această sumă. Sunt bani care sunt cheltuiți fără să aducă ajutor real pentru românii aflați în situații sociale dificile.
Apoi, într-o perioadă în care suntem în pragul unei noi crize, când ratele la bănci cresc și vor continua să crească, Guvernul garantează creditele și ne încurajează să ne îndatorăm. Ce vom face când vor exploda dobânzile?
Și măsurile pentru mediul de afaceri sunt un simulacru. Granturile pentru firme vor funcționa la fel de prost ca mai toate programele publice. În loc să reducă taxele pentru a sprijini mediul privat, statul va lua de la unii pentru a da la alții.

Guvernul vorbește despre accelerarea PNRR, dar își bate joc continuu de acest program. Cea mai recentă dovadă a fost modul în care a fost gestionat „Fondul Local” pentru administrațiile publice, când au schimbat ghidul cu doar câteva zile înainte de deschiderea apelului pentru depunerea proiectelor. În stilul acesta, România nu își va atinge jaloanele din Planul Național de Redresare și Reziliență.

În concluzie, pachetul „Sprijin pentru România” este de fapt „Faliment pentru România”, deoarece nu am văzut în cadrul acestuia măsuri clare care să ducă la reducerea deficitului bugetar, oprirea avântului cu care statul se împrumută și ținerea sub control a inflației.

În timp ce Guvernul PNL-PSD se întrece în promisiuni populiste de tipul „sutei” promise de Ceaușescu în decembrie ’89, vecinii noștri bulgari au eliminat complet TVA-ul la pâine, au redus TVA-ul la gaze și au scăzut taxele pentru familii tinere. În același timp, la București, guvernanții au tupeul să vorbească de creșterea taxelor, aruncând ca praf în ochi măsuri de genul voucherului de 4 lei/ zi.

România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența și hoția celor care o conduc acum: coaliția sărăciei PNL-PSD-UDMR!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare