Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Dan Simedru: Pentru spitalele din Cugir şi Zlatna – demersuri de prefect, obiective de deputat!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În campania electorală, formaţiunile politice şi candidaţii lor se întrec în programe şi proiecte propuse, în activităţi care să fie cât mai atrăgătoare pentru cetăţenii care vor merge la vot. Când abordează campania electorală, majoritatea candidaţilor nu ţine cont de faptul că populaţia a evoluat, s-a schimbat şi că experienţele prin care a trecut au maturizat-o şi din punct de vedere electoral. PDL care, aflat la putere în ultimii ani, a eşuat lamentabil, recurge la tot felul de trucuri, care să ia ochii alegătorilor. Şi-a schimbat sigla, denumirea, culorile. Cu un ambalaj refăcut, cu un mesaj care apelează la sensibilitatea populaţiei, speranţele pedeliste de a obţine voturi înfloresc.
Vorbesc despre inimă şi suflet tocmai aceia care au participat la jaful organizat la care PDL a supus România în ultimii ani. Vorbesc despre obiective şi iniţiative personale aceia a căror părere personală, în sânul PDL, nu contează. Dovada stă în faptul că, în consiliile locale şi în cel judeţean, consilierii PDL votează în bloc, la comanda şefului, şi, de cele mai multe ori, nici nu intervin în discuţii. Să nu uităm că România a avut multe guverne portocalii, câteva Boc şi unul Ungureanu, dar stăpânul era acelaşi, locatarul de la Cotroceni. Oricâte intenţii bune ar avea, cei care candidează din partea PDL nu le vor pune niciodată în practică. Nu vor fi lăsaţi, nu vor fi ascultaţi, nu vor fi sprijiniţi de partidul din partea căruia candidează. Scopul lui a fost deconspirat în ultimii ani cât a condus România.
Nu contest calităţile şi talentele umane, profesionale sau politice ale vreunui candidat la Senat sau la Camera Deputaţilor. Din punctul meu de vedere însă, cei care consideră că au valoare personală şi că pot face ceva concret, au grijă sub sigla cui candidează. USL, prin programul său pentru o Românie puternică, prin candidaţii săi, prin realizările Guvernului USL de până acum, este o forţă amplificată de susţinerea populară de care se bucură. Cu o majoritate USL în Parlamentul României, Traian Băsescu va fi cu mâinile legate, izolat la Cotroceni. Nu îl va putea numi premier nici pe Emil Boc, nu va putea nominaliza nici vreo altă marionetă la conducerea Guvernului, care să-i îndeplinească ordinele. Va fi obligat de împrejurări să numească premier din partea USL, ceea ce înseamnă că programul pentru România puternică va fi pus în aplicare.
Obiectivele mele personale, ca viitor deputat al Colegiului Cugir-Zlatna, sunt complementare programului USL la nivel naţional. Între ele, sănătatea populaţiei, şubrezită din cauza politicilor duse de PDL, este o prioritate. Au fost închise spitale, au fost tăiate fondurile, accesul la serviciile medicale a fost oprit. USL va redeschide spitalele pe care PDL a pus lacătul, iar eu, alături de Teodor Atanasiu, candidatul USL la Senat, îmi voi continua demersurile începute ca prefect, pentru modernizarea spitalului din Cugir şi redeschiderea celui din Zlatna. Am primit de la Ministerul Sănătăţii promisiunea că, în bugetul pe 2013, vor fi cuprinse sumele necesare pentru modernizarea clădirii în care funcţionează secţiile Interne şi Chirurgie ale Spitalului Orăşenesc din Cugir. În Zlatna, Spitalul va fi redeschis, iar drepturile la sănătate vor fi redate cetăţenilor din zonă.
PDL a închis spitale, motivând că nu mai sunt bani. Banii s-au dus pe proiectele ambiţioase, marca Băsescu-Udrea: parcuri, săli de sport în creasta muntelui, pârtii de schi, telegondole, frunză verde pentru aşa-zisa promovare a României. Toate acestea cu preţul îngrădirii drepturilor fundamentale ale populaţiei, cum e şi cel al accesului la serviciile medicale.
E timpul să facem dreptate până la capăt! USL garantează redeschiderea spitalelor închise de PDL, compensarea în mod real a medicamentelor cu 90% pentru pensionarii cu venituri sub 1000 lei, construcţia şi dotarea de spitale noi şi extinderea sistemului SMURD la nivel naţional.
Ca să fii auzit în Parlamentul României, nu ajunge să fii simpatic. Un parlamentar trebuie să aibă experienţă şi să fie susţinut de partidul din care face parte. Am experienţa necesară, am forţa susţinerii din partea USL, am capacitatea de a face ceea ce trebuie pentru Colegiul Cugir-Zlatna. Voi onora, aşa cum se cuvine şi aşa cum îşi doresc cetăţenii, votul pe care mi-l vor acorda în 9 decembrie 2012.

Dan Coriolan-Simedru
Pentru Camera Deputaţilor-Colegiul Cugir-Zlatna


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea