Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dan Simedru: Ministrul Agriculturii trebuie să dea explicații pentru umilirea fermierilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNL a solicitat prezența în plenul Camerei Deputaților a Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, pentru a da explicații în legătură cu proasta gestionare a procesului de depunere a cererilor pentru subvenții.

Dan SimedruDeputatul liberal Dan Simedru a avut mai multe intervenții parlamentare pe acest subiect, în care a sancționat modul dezastruos de organizare, mai ales din acest an, a sesiunii de depunere de către fermieri a cererilor pentru subvenții.

Prin declarația politică susținută în plenul Camerei Deputaților săptămâna trecută am cerut demisia ministrului pentru toate aceste deficiențe șI pentru umilirea femierului român care a fost pus pe drumuri, a stat la cozi interminabile pentru a-și obține până la urmă un drept cuvenit prin lege. Am continuat acest demers prin transmiterea unei întrebări parlamentare ministrului Constantin în care îi solicit o serie de lămuriri în legătura cu haosul din sistem și cu deciziilor luate pe ultima sută de metri care au îngreunat nepermis de mult și chiar blocat demersul legitim al femierilor în obținerea banilor de subvenție. L-am întrebat pe domnul ministru de ce nu a acționat corect și nu a suplimentat personalul APIA, la nivelul județului Alba, deși în țară, în cazul altor județe, au fost dispuse astfel de măsuri? De ce noile registre agricole pe 2015-2019, documente de bază pentru formularea cererilor, au fost distribuite prea târziu către primari, care sunt consecințele la nivel național ca urmare a faptului că un procent însemnat de fermieri nu a reușit să depună aceste cereri iar cei care le vor depune după 15 iunie vor fi penalizați?

Sunt întrebări la care domnul ministru trebuie să ofere răspuns și care vor fi adresate și în plenul Camerei Deputaților. la ora ministrului, ședința pe care am solicitat-o, alături de colegii mei din grupul parlamentar al PNL. Prezența ministrului Daniel Constantin pe acest subiect este obligatorie până la sfărșitul acestei sesiuni parlamentare, dacă mai are o urmă de decență și de respect față de fermierii din această țară. Dacă refuză, trebuie să plece de urgență din această funcție pentru că nu este capabil să apere și să garanteze drepturilor fermierilor români” a declarat liberalul Dan Simedru.

Biroul de presă al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea