Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Dan Simedru: În Alba, au fost înfiinţate 49 de puncte de prim ajutor pe timp de caniculă

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În condiţiile Codului Portocaliu de Caniculă declarat pentru judeţul Alba până în 6 iulie 2012, prefectul Dan Simedru a solicitat Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică înfiinţarea de urgenţă a unor puncte de prim ajutor, cel puţin unul în municipii şi oraşe, precum şi în locurile unde se desfăşoară manifestări publice.

49 de puncte de prim ajutor au fost aşadar înfiinţate în Alba Iulia (3 puncte), Blaj (5 puncte), Sebeş (4 puncte), Aiud (2 puncte), Ocna Mureş (1 punct), Cîmpeni (1 punct), Cugir (3 puncte), Abrud (4 puncte), Baia de Arieş (3 puncte), dar şi în comunele Vinţu de Jos (5 puncte), Unirea (1 punct) şi Bistra (3 puncte). În toate punctele de prim ajutor, funcţionale pe toata perioada caniculei, se distribuie şi apă potabilă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Totodată, prefectul s-a interesat şi de situaţia celor afectaţi de caniculă, din 2 iulie până în prezent înregistrându-se 7 cazuri de persoane care au leşinat pe stradă. Autorităţile sunt pregătite cu aproape 50 de ambulanţe care răspund solicitărilor în caz de urgenţă, iar recomandarea medicilor, adresată în special cardiacilor, vârstnicilor şi copiilor, este aceea de a fi evitată expunerea la soare în intervalele orare critice.

            „Ieri am convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi am stabilit măsurile necesare pentru perioada 3-6 iulie 2012, timp în care judeţul Alba se află sub incidenţa Codului Portocaliu de Caniculă. Scopul nostru este să preîntâmpinăm orice situaţie critică şi să venim în ajutorul oamenilor afectaţi de temperaturile excesive. De aceea, ca măsură prioritară, am cerut înfiinţarea punctelor de prim ajutor, care funcţionează deja, şi suntem pregătiţi chiar pentru o eventuală prelungire a avertizării meteo. Îi rog însă pe cetăţenii judeţului Alba să ia, la rândul lor, propriile măsuri de protecţie în toată această perioadă”, a declarat Dan Simedru, prefectul judeţului Alba.

 

Biroul de Presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea