Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dan Simedru: Guvernul Ponta amăgește din nou bugetarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultima perioadă Cabinetul Ponta, acompaniat din Parlament de către majoritatea PSD care îl susține, a dezlănțuit o campanie de comunicare prin care anunță majorări salariale în special pentru pentru bugetarii din administrația publică locală.

Dan SimedruÎn schimb, în Parlament când au avut ocazia să dovedească că își doresc cu adevărat această măsură au blocat demersurile opoziției prin respingerea amendamentelor depuse de către PNL pe marginea Proiectului de lege de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice în anul 2015 precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Reprezentanții puterii au preferat prin această lege să înghețe salariile pentru anumite categorii de bugetari, cei din administrația publică, pentru întreg anul 2015, iar acum, brusc, anunță în mod populist majorări.

În cadrul dezbaterilor din plen pe marginea acestui proiect de lege parlamentarii PNL au pledat pentru necesitatea creșterii salariilor pentru toți bugetarii, în susținerea acestei măsuri afirmând că este necesară majorarea salariilor cadrelor didactice, a cadrelor medicale, a celor care lucrează în asistenţă socială, dar, în acelaşi timp, au sacționat modul demagogic în care Guvernul Ponta conduce actul de guvernare şi încearcă să amăgească oamenii.

Spre exemplu prin amendamentuul susținut de mine în comisia de muncă se elimină prevederea Guvernului Ponta care a stabilit în mod discriminatoriu ca pentru anul 2015 munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar să fie recompensată doar cu timp liber. Am susținut ca recompensarea cu timp liber să fie opțională pentru munca prestată de personalul din unităţile sanitare, de asistenţă socială şi de asistenţă medico-socială, cu posibilitatea acordării unui spor de 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite. Practic am pledat pentru o plată corectă , pentru o muncă prestată suplimentar, în afara programului.

Prin această ordonanţă a fost interzisă în mod expres acordarea tichetelor de masă, primelor şi altor bonificaţii, în condiţiile în care o serie de instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

Liberalii au susținut că salariile sunt extrem de mici, sunt angajaţi cu studii superioare care după o lună de muncă pleacă acasă cu 650 de lei, în condiţiile în care valoarea coşului minim de consum este de aproximativ 1000 de lei.

Modul de a face politică a PSD-ului și de a guverna a premierului Ponta este unul fals, ipocrit, condamnând categorii profesionale la un trai nedemn, la limita subzistenței.

Partidul Național Liberal condamnă modul în care PSD-ul încearcă să transforme funcționarii publici și bugetarii în general în masă de manevră pentru servirea intereselor electorale și propune o dezbatere publică reală, transparentă, pentru revizuirea legii salarizării unitare cu aplicare începând cel târziu din 1 ianuarie 2016.

Dan Simedru

Deputat PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea