Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru: Dreptate pentru asistenții medicali și infimieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, 10 iunie a.c., cu 288 de voturi pentru, ordonanța de urgență 70/2014 privind salarizarea personalului din sistemul public sanitar în anul 2015. Este vorba despre ordonanța prin care se prevede că începând cu data de 1 ianuarie salariul de baza brut al personalului din sistemul public sanitar se majorează cu 100 de lei.

Dan SimedruFață de forma trmisă Parlamentului de către Guvern, textul actului normativ a suferit modificări importante prin amendamentele formulate de către deputați.

Am depus un amendament pe acest text de lege ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu reprezentanții sindicatelor din sistemul sanitar și de asistență socială de la nivelul județului Alba, amendament care a fost aprobat atât în comisiile de specialitate – de sănătate și de muncă – cât și în plen, prin care am reparat o nedreptate care se producea prin aplicarea legii în forma propusă de Guvern. Alin. 2 al art. 1 din OUG 70/2014 prevedea că majorarea cu 100 de lei a salariului nu se aplică și celor care beneficiază de majorarea salariului de bază cu sume mai mari de 100 de lei, ca urmare a majorării salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. Am propus eliminarea acestor inechități care se produceau între angajații din sistem, prin reformularea textului de lege, astfel încât să nu se ajungă la situații în care cei cu salarii mari ar fi beneficiat de o majorare de 100 de lei, iar cei cu salarii minime pe economie de o majorare de doar 75 de lei (egală cu creșterea salariului minim brut). Mă bucur, că propunerea mea a întrunit suportul colegilor parlamentari iar în acest fel, am reușit o recalibrare a veniturilor fără să existe diferențe majore între veniturile celor din sistemul public de asistență medico-socială. Sper ca această formă adoptată de către Parlament să fie pusă în aplicare de către actualul Guvern care este obligat să asigure finantarea acestor cresteri salariale, deplin meritate de către personalul din unitățile medico-sociale”, a declarat liberalul Dan Simedru.

Comunicat de presă Biroul de presa al PNL Alba

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea