Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru: Agricultorii din Alba batjocoriti de Guvernul Ponta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, 4 noiembrie, vizitând târgul de animale din Câmpeni, am fost abordat de mai mulți cetățeni din zona Munților Apuseni, care sunt producători agricoli.

Dan SimedruOamenii erau cu adevărat disperați pentru că nu au primit subvențiile pe suprafață în condițiile în care fermierii din județele din jur au primit respectivele subvenții. Oameni erau disperați pentru că târgul mergea prost, nu reușeau să-și vândă animalele nici la prețuri mult sub valoarea reală. Faptul că multe luni târgurile au fost interzise datorită epidemiilor, a făcut ca marți oferta de animale să fie foarte mare și astfel prețurile să fie foarte mici. Închiderea târgurilor și întârzierea subvențiilor pot fi fatale pentru locuitorii Apusenilor care trăiesc din agricultura de subzistență și mai ales din creșterea animalelor.

În total dezacord cu realitatea dură, cu oameni disperați, am citit în mass-media de joi un articol cu titlu șocant: “Guvernul Ponta susține fermierii din județ”. Vin și mă întreb – care fermieri, care subvenții? Cum explică autoritățiile incompetente închiderea târgurilor din județ, dacă în Alba nu a existat nici un caz de “boală a limbii albastre”? De unde atâta exces de zel pe buzunarul omului simplu, a agricultorului cu mâinile bătucite și cu lacrimi în ochi?

Știu că printr-un efort mare, cu ore peste program, și chiar și neplătiți, funcționarii de la APIA au terminat de procesat dosarele și le-au trimis la minister, dar domnul ministru se pare că are alte priorități. Ministrul Agriculturii în loc să vadă de fermieri, îi poartă mapa premierului Ponta în campania electorală.

Ce propune Guvernul Ponta pentru cei care au votat, pentru “talpa țării”, pentru fermierii care ne pun pâinea pe masa tuturor? Văzând cele ce se întâmplă în ultima vreme, nu am decât un singur cuvânt: RUȘINE!

Cer în mod ferm reprezentanțiilor Guvernului în teritoriu să-și facă datoria și să ceară ministrului Agriculturii să plătească suvențiile la timp!

Dan Coriolan Simedru,

Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea