Dan Coriolan Simedru: ”Schimbările politice făcute de PSD dăunează învăţământului din Alba”

Dan SimedruSăptămâna aceasta am constat, din nou, faptul că pentru PSD învăţământul este un domeniu unde interesele partidului condus de Victor Ponta se limitează doar la elemente de ordin electoral. Această atitudine se propagă de la Bucureşti către judeţe şi are efecte dezastruoase pentru educaţia copiilor noştri. Ei bine, ultima găselniţă a băieţilor deştepţi din PSD Alba are în vedere schimbarea de inspectori şcolari din cadrul ISJ Alba şi de directori de unităţi de învăţământ din judeţul nostru. Şi, evident, doar “din pură coincidenţă” majoritatea celor vizaţi de schimbare sunt membri sau simpatizanţi ai Partidului Naţional Liberal.

Şi ca să dăm doar câteva exemple, ne vom opri la nume precum Rodica Groza (inspector şcolar general adjunct), sau inspectorii şcolari Alina Bud, Dan Cherecheş, Eugenia Ignat, Mariana Pereanu, Iuliana Şarlea. Şi lista poate continua. Şi va continua, pentru că, după informaţiile pe care le avem, cel puţin încă o doamnă inspectoare este vizată de schimbare, cel mai probabil schimbarea urmând a avea loc în septembrie, când doamna profesoară care ar urma să fie instalată pe post, îşi va fi finalizat toate procedurile necesare (inclusiv obţinerea gradului didactic II).

ELIT

Este clar că avem de-a face cu o schimbare de ordin politic a inspectorilor şcolari, dacă de gândim și la faptul că pe listă figurează inspectori recunoscuți ca profesioniști, cu vechime în ISJ Alba de circa un deceniu (și mai bine) și care nu au fost înlocuiți niciodată până acum, măcar că Guvernele de la București și conducerile la nivelul ISJ Alba s-au tot schimbat între timp. Înlocuirea inspectorilor este dublată de o schimbare a circa 30 de directori de unităţi de învăţământ. Această schimbare “la pachet” este, evident, o greşeală foarte mare. Ceea ce este fraptant, este faptul că nu a fost făcută o evaluare a activităţii directorilor şi inspectorilor care se află pe “lista neagră” a inspectorului şcolar general Sandea.

Şi ne surpind, de asemenea, motivele invocate pentru schimbări. Şi vom da doar trei exemple.

Astfel, domnul director Nicolae Moga de la Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeș, un profesionist în meseria sa, pare că va fi schimbat datorită unor motive puerile. Unul dintre ele ar fi faptul că este acuzat că din cauza sa l-i s-ar fi scăzut notele la purtare unor elevi. Ţinem să-i reamintim domnului inspector şcolar general (căci poate, o fi uitat din cauza vârstei) faptul că scăderea mediilor la purtare se discută în consiliul profesorilor clasei şi în consiliul profesoaral al unităţii de învăţământ, care aprobă sau resping cererile de scăderi de note la purtare.

Un alt exemplu îl constituie înlocuirea din funcție, fără motiv, a doamnei directoare Ana Filip, de la Liceul Tehnologic Sebeș, și dânsa un om de valoare, care a fost directoare la respectiva unitate de învățământ din 2005 și până azi, activitatea dânsei fiind una de apreciat.

La Grădinița nr. 12 din Alba Iulia, doamna directoare Veronica Suciu urmează și dânsa a fi schimbată, fără vreo evaluare, domnul inspector Sandea urmărind de mai multă vreme această schimbare. De altfel, pentru că nu a găsit pe nimeni din Grădinița nr. 12 care să vrea să ia locul doamnei directoare Suciu, inspectorul Sandea a apelat la un subterfugiu – a ajuns la soluția propunerii unei directoare de la o altă grădiniță (Grădinița nr. 13). Iar aceasta, în condițiile în care controlul echipei ISJ efectuat la Grădinița nr. 12 la începutul acestui an, nu a semnalat nicio problemă, ci, din contră, a constatat un management de bună calitate al doamnei directoare Veronica Suciu. Ceea ce este interesant este că după respectivul control, inspectorul școlar general Sandea a făcut plângere la Parchet față de doi inspectori școlari care au făcut parte din comisia de control a ISJ trimisă la Grădinița nr. 12, însă Parchetul a dispus neînceperea urmăririi penale a celor doi inspectori școlari. Nemulțumit de această decizie, domnul Sandea a mai făcut, ulterior, o altă plângere contra directoarei Veronica Suciu și a celor doi inspectori școlari, care acum, „din coincidență”, se află pe lista celor care sunt propuși spre a fi înlocuiți. Este clar că inspectorul Sandea dorea neapărat aceste schimbări, iar acțiunile sale sunt unele cu substrat politic.

Din păcate, aceste acțiuni, ca și multe altele, dăunează grav învățământului din județul Alba, fapt pentru care îi solicităm inspectorului Sandea să se gândească foarte serios să se autopropună și domnia sa pentru înlocuire din funcție de la 1 septembrie 2014.

Dan Coriolan SIMEDRU, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

30 Comentarii

Ghita 8 august 2014 at 12:39

De, Sañedre, pe cand erai Prefect de Alba, puneai in functii pe cine vroiai, fara sa-ti pese de legalitate, sau oportunitate! L-ai sustinut, pana in panzele albe, si pe tortionarul Santibrean, in functia de Director, POS DRU Alba! Marlane, vad ca nu ti rusine sa mai deschizi gura, ce Dracu, vad ca te afecteaza direct, ti-a destituit „sponsorii de baza”, a Clubului de Hora Calugareasca?

psd-ist 8 august 2014 at 16:08

Tupeu marca PNL Alba si Dan Sanedru care ar trebui sa taca din gura cand e vorba de schimbari/numiri politice. Oare cine le-a pus pe panaramele alea doua de la POSDRU? Una, omul lui Sanedru iar cealalta fosta gurista a lui Josan de la Aiud, prestatoare de servicii pentru Piticul Atomic, astea instyalate dupa ce a fost sustinut militianul tortionar. Bai, Sanedre oare cine foloseste institutiile statului in interes politic Nu e vorba de PNL Alba ? Toti v-ati angajat neamurile, nevestele si amantele la stat, toti PNL-istii mulgeti si capusati institutiile statului. Numai nersuinatul ala de Pitic Atomic a incasat aproape 1 milion de dolari de la stat, iar beizadelele si amantele voastre, ala PNL-istilor, sunt toate angajate la stat pe bani grei. Comunicatul asta, tot de prestatoarea Piticului Atomic de la POSDRU a fost produs?

bravo 8 august 2014 at 13:01

Simedrule tu te-ai gasit sa vorbesti? La scoala erai un analfabet, iar azi faci pe desteptul.

de ce..pt ca 8 august 2014 at 13:03

Toata lumea este constienta ca schimbarile s-au facut pe criterii politice.Daca era vb de competenta nulitatile trebuiau sa zboare demult:cei sustinuti de PSD din inspectorat, se stiu ei care, ar fi trebuit sa zboare demult. Oricum PSD Alba are doar nulitati in ceea ce priveste invatamantul cu mici exceptii:Simona Lazar si mai sunt cativa.Linsajul public la care au fost supuse directoarea Gr 12 si sora acesteia se va intoarce la un moment dat impotriva lui Sandea si Daramus.DNA-ul a fost la universitate, urmeaza la inspectorat.Ilegalitatile facute pt a pune pe functii copii, nepoti si altii
(vezi Daramus)nu vor ramane nepedepsite

gigi 8 august 2014 at 13:18

Bai Sâniedrule… si ce a facut PNL prin fuziunea cu PDL dauneaza grav scenei politice din Romania !

Horea 8 august 2014 at 13:45

@gigi

„…dauneaza grav scenei politice din Romania !”

Orice s-ar intampla in aceasta tara, scena politica nu va suferi DAUNAE! E (scena) din beton „armat”.

aaaaaaaaa 8 august 2014 at 13:51

Dar cu doamna Sarlea ce relatie aveti, dle Simedru? :)))))

KK 8 august 2014 at 13:57

Auzi nea Simedru, da de mentinerea directorilor liberali la Cugir, Aiud si Campeni, nimic, nimic? Sunteti in aceeasi troaca cu latura! Ati dovedit ca nu sunteti cu nimic mai buni.

alexandru 8 august 2014 at 14:43

DAN DE LA ANTENE A LUAT 10 ANI!CU EXECUTARE. INCEP SA-MI REVINA SPERANTELE CA MAI PUTEM SALAVA ACEASTA TARA.
10 ANI.
numai in piellea lui gadea sa nu fii.. toata munca lui, toate creierele spalate,….tot a fost in zadar

Horea 8 august 2014 at 15:08

@alexandru

Da, VĂRANUL a fost, in sfarsit, răpus!

Toata media vuieste, doar UNIREA tace!

PSD-ista 8 august 2014 at 15:04

Nu toti PNL-istii au fost schimbati, Simedru minte! Codruta Lodroman a ramas…..

codrin 8 august 2014 at 20:00

Doamna Codruta a cochetate de mult cu psd! Cel putin asa s-a publicat in ziarul unirea inca din primavara!

alegator 8 august 2014 at 20:27

De doamna inspector COrina Radu de la pnl nu ai auzit sinedre?

sebesanu 9 august 2014 at 4:41

Pe cand erau fetele tale la inspectorat, ca sa faca loc colegilor vostrii au linsat cu usile inchise directori propusi de PSD, facandu-i pe acestia sa isi dea demisia din functie scarbiti de manevrele colegilor de guvernare. De asemenea la Hidroserv, desii era in insolventa colegii de la PNL au dat afara pe capete membrii de partid sau simpatizanti PSD si au angajat fara probleme membrii PNL. Cum zice cantecul, „roata morii se invarteste..” si unii nu uita…

Mihai Horatiu Josan 9 august 2014 at 9:11

La Aiud este „alianta lui peste ” ca Josan tot in cardasie cu PSD este , iar afacerile lui primeaza inaintea intereselor de partid. HALAL alianta .. Acolo Simona Lazar , din umbra invarte functiile cum vrea ea , uitati pe cine a numit in locul lui Chereches ?? A dus-o bine si pe vremea PDL -ului si acum d-na Lazar , chiar daca sta si „coace” ….Barbatul il are director , de la un simplu adiministrator ..Mai poti dna LAZAR ????

dna LAZAR 9 august 2014 at 11:57

Mai pot!

dorel 9 august 2014 at 18:50

Hei….”D-na” Simona……sa dati banii inapoi cand ii „imprumutati” de la oameni( uneori colegi!), da?…nu-i frumos „doamna”!!…nu se face asa ceva!!! …cereti bani de la oameni , sub forma de imprumut si „uitati” sa-i mai dati inapoi, se poate???? vedeti lumea vorbeste, „doamna”…Doamne apara si pazeste daca asta ajunge sa traga sforile la ISJ… se duce dracu’ invatamantul romanesc..va fi sloganul „care da mai multla simonica”!!!!

vai 9 august 2014 at 13:32

Da, ma surprinde ce spuneti de Simona Lazar…credeam ca are alta stofa dar daca stau sa ma gandesc se pare ca l-a sapat pe Chereches, deci Daramusa a contaminat cu venin si colegele.Da ce ziceti de Boghici? C….de mana intai, prietena cu c… blonda de la inspectorat, pai se umple scena de traseiste. Cele care se pretind a fi de la PNL si ramase la ISJ nu sunt altceva decat traseiste….politic…si nu nu…dar ce sa ne mai miram….asta se poarta….calci totul in picioare sa-ti vezi interesul personal…dar de Daramusa nu spuneti nimic?Cum a venit la inspectorat a dat pe toti afarA DIN PROIECTE si s-a pus pe niste pozitii care o depaseau cu mult…te-ai crezut mai capabila decat Sandu? Rusine….pt bani esti in stare de orice dar nu vezi ca nu te duce capul…totul faci numai pt ca esti in politica..ai pus toate proiectele in cap. Acum vor sa organizeze concurs ca sa nu-i mai miste nimeni de pe post….stiti doAR CA LA CONCURS IA TOT CINE TREBUIE SA IA…de abia astept sa cada clanul PSD(nulitati cu mici exceptii) si mai ales DARAMUS…o invatatoare de 2 lei cu facultatea facuta la 50 de ani si cu o fata penibil de increzuta care se lauda cu parcursul profesional pe spatele altora…cum ai ajuns la Bucuresti…crezi ca ai cariera….cariera se numeste cand o construiesti cu propriile forte fetito…nulitati aurite.

ioan 9 august 2014 at 16:12

Sunteti suparat ca au schimbat PNL-ISTII? daca vor sa fie directori pe viata sa-si faca proprile afaceri.

dorel 9 august 2014 at 18:55

nu, sunt suparat cand se cocoteaza in varf cine nu merita….Chereches era de 1000 de ori mai profesionist ca „cersetoarea ” de la Ciumbrud……cersetor te numesti cand iei bani si nu-i mai dai inapoi.nu?

codrin 9 august 2014 at 22:44

I-au daunat si dauneaza sistemului de invatamant ministri ca „abramburica”, adomnitei, funeriu, pricopie! Aceste numiri politice nu vor rezolva problemele sistemului de educatie! Chiar credeti ca guvernantii( indiferent de culoarea politica ) isi doresc un popor educat, instruit? Nu-si doresc!!!!! Si stiu ei de ce!

Rafana 10 august 2014 at 11:36

Citind aceste comentarii ma tot gandesc daca sunt facute de unele cadre didactice….nu cred….nu se poate! Un cadru didactic adevarat nu judeca. Cred ca ar trebui ne ocupam mai mult de procesul de invatamant decat de a-i judeca pe altii.

S 10 august 2014 at 12:33

„Un cadru didactic adevarat nu judeca.” @Rafana, ti-a iesit „un porumbel din gura, desigur ca „Un cadru didactic adevarat nu judeca.”, si iti dau dreptate, mai ales, cand in citesc pe Adrian Simion!

S 10 august 2014 at 12:36

Desigur ca stii din propie experienta, ca „Un cadru didactic adevarat nu judeca.”, ca daca judecai, nu ai fii scris, aceste randuri!

felix 10 august 2014 at 13:12

De ce nu judeca? Sunt prea umili (ca sa nu spun slugarnici)? Sau poate ei intorc si celalalt obraz! Pana la urma aceste decizii politice sunt o jignire la adresa cadrelor didactice, chiar si a celor „adevarate”. Sau lor le place sa fie jigniti si desconsiderati!Nu ati definit conceptul de cadru didactic adevarat!

judecata 10 august 2014 at 13:24

Un cadru didactic este in cele din urma si el un formator de opinie si nu poate sta izolat de comunitatea din care face parte. Ca dupa anul 90 cadrele didactice au fost si sunt inca marginalizate si acest lucru este adevarat. Poate si din cauza ca au sta ca niste spectatori si nu au „judecat” sunt acum in aceasta situatie( elevii au drepturi, parintii au drepturi, profesorii au dreptul de a fi desconsidearti si umiliti atat de catre elevi cat si de catre parinti)Din pacarte corpul profesoral nu se mai bucura de pozitia si respectul de care s-a bucurat de-a lungul vremurilor!!!!

edi 11 august 2014 at 19:03

Cum sa se mai bucure dascalii de respect daca cei care ii conduc – directori, inspectori – sunt niste traseisti politici? Sunt numiti dupa apartenenta la partid, nu dupa competente si realizarile obtinute in procesul de invatamant. De exemplu, noua inspectoare de la Proiecte educationale a trecut pe la o gramada de partide, inclusiv pe la cel al ,,intelectualului„ DD. Dupa mult ,,turism„, ajungand la PC, partidul lui Voiculescu, si-a atins scopul si a ajuns inspectoare.

Rafana 10 august 2014 at 13:58

Eu spuneam ca un cadru didactic adevarat nu ii judeca pe altii….acei „altii” fiind cei care se bat pentru functii . Oare nu si noi am participat la ceea ce se intampla acum? Domnule sau doamna „S”, chiar nu aveti altceva mai bun de facut decat sa vanati greselile altora? In educatie nu se procedeaza asa!
De ce oare nu se mai bucura cadrele didactice de respectul cuvenit? Oare nu pentru ca tot noi ii denigram? Oare mai au acesti oameni puterea de a darui din harul lor dupa ce sunt atat de umiliti?

S 10 august 2014 at 20:13

„Domnule sau doamna “S”, chiar nu aveti altceva mai bun de facut decat sa vanati greselile altora? In educatie nu se procedeaza asa!”
@Rafana, daca in educatie nu se procedeaza asa, „cum poti sa tai „macaroana”, impostorului cu „pretentii”? La profesori inculti si mediocrii, elevi analfabeti!

nu conteaza 12 august 2014 at 11:09

Actualele partide politice româneşti nu au ideologie, tradiţie democratică şi nici minimă cultură politică. Dacă până la intarea în UE, măcar mimau democraţia, relaţionarea cu societatea, aceasta pare o perioadă de aur. Acum, aceste partide se reprezintă exclusiv pe sine, adică, interesele personale ale celor care vor să fie declaraţi reprezentanţi ai poporului.Mi-e si scarba sa mai ascult,sa mai privesc asemenea oportunisti ,care pentru o bucata de ciolan nu-si dau rand sa pupe-n fund pe oricine.Pt.unii ca ei integritatea nu mai exista demult in scara lor de valori!In fine….vorba aia…..ävem o tara frumoasa……pacat ca-i locuita”.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...