,,Dacii Singidavei” vor promova obiectivele istorice și turistice ale Cugirului

Consiliul Local al orașului Cugir a aprobat înființarea unui grup de reenactment local intitulat ”Dacii Singidavei” în cadrul Centrului Cultural al Oraşului Cugir, format din 20-50 de reenactori, sub conducerea membrului fondator al asociației, Bogdan Suciu.

Demersul este motivat de promovarea obiectivelor istorice din orașul Cugir care să susțină și dezvolte turismul cultural, precum Dealul Cetate (monument istoric inclus în LMI la nr. 55, cod AB-I-s-B-00030 – Situl arheologic de la Cugir – clasificare: I, B, sec. III a. Chr. – I p. Chr., Latene, cultura geto-dacica, cu doua subpuncte – la nr. 56, cod AB-I-m-B-00030.01 – Așezare fortificată cu val de pământ – la nr. 57,  cod AB-I-m-B-00030.02 – Necropola tumulară) este un monument valoros care trebuie pus în valoare.

,,În acest sens, un prim pas considerăm a fi înființarea unui grup de reenactment care să păstreze și să promoveze istoria locală străveche a Cugirului. Ca atare, am propus înființarea unui asemenea grup numit Dacii Singidavei, grup format din 20 de membri, care să reprezinte și să promoveze cetatea dacică de la Cugir în cadrul manifestărilor culturale”, ne-a declarat primarul Adrian Teban, inițiatorul proiectului de hotărâre.

Cetatea de la Cugir este presupusă a fi cetatea Singidava, menționată de către Ptolemeu ca fiind parte din lanțul fortificațiilor dacice din Munții Orăștiei.

Grupul de reenactement își va desfășura activitatea în subordinea Centrului Cultural Cugir și va avea ca obiectiv punerea în valoare, păstrarea și promovarea culturii și civilizației dacice care a dăinuit pe aceste meleaguri.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...