Rămâi conectat

Politică Administrație

Dacian Herlea, consilier local în Șibot: Din 2007, investițiile au stat pe loc. Am rămas singura comună fără canalizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele ALDE Șibot, consilierul local Dacian Herlea, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că din 2007 investițiile au stat pe loc și a rămas singura comună fără canalizare, în vreme ce primăria a cheltuit bani mulți  pentru servicii externalizate.

Primarul comunei Șibot, Ilie Tomuș (PNL), a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) și astfel urmează să își piardă mandatul, Instituția Prefectului Alba având obligația să organizeze alegeri parțiale.

Dacian Herlea a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, o parte din problemele comunității din Șibot.

”Șibotul va trebui să se reorienteze și va trebui să reașeze puțin lucrurile, așa cum a fost cu mulți ani în urmă. Și aici doresc să spun simplul fapt că va trebui să revină la investițiile care s-au stopat în anul 2007, mai pe scurt va trebui să se așeze din nou pe harta județului. Suntem singura comună de la Alba, spre vest, în care parcă nu s-a vrut să se facă nimic. Am rămas singura comună fără canalizare. De aceea cred că odată cu alegerile parțiale care vor fi nu peste foarte mult timp în Șibot, lumea va trebui să aleagă ceva ce este spre binele comunei”, a spus Dacian Herlea.

De asemenea, el a spus că nu s-au atras deloc fonduri europene, cu excepția unui buldoexcavator prin Grupul de Acțiune Locală.

”În 2007-2008 Șibotul a fost prima comună din județ la capitolul investiții, a fost comuna care a asfaltat cei mai mulți kilometri, care a împrejmuit satele cu diguri, care a introdus apa potabilă, adusă de la Cugir. Din acea perioadă, la Șibot, lucrurile au stat pe loc”, a mai spus Herlea.

Totodată, consilierul local a mai spus că aparatul de specialitate al primarului s-a încărcat nejustificat, există un număr ”consistent” de cetățeni romi care primesc ajutor social și există o problemă și cu ”serviciile externalizate”, care sunt pe bani mulți.

Prezent la aceeași conferință de presă, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a spus, referindu-se la pierderea mandatului primarului Ilie Tomuș, că ”nu ne bucurăm de răul nimănui”, însă localnicii trebuie să nu se mai lase induși în eroare.

”Să nu mai fie induși în eroare că vin mai-marii județului și le promit. În speță domnul președinte al Consiliului Județean, Ion Dumitrel, să spună că îl punem pe X și îl ajut, facem și dregem”, a spus Ioan Lazăr.

Ioan Lazăr a adăugat că după ce actualul primar va fi suspendat, ALDE va veni cu un candidat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea