Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Curtea de Conturi a depistat nereguli la Primăria Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    În perioada octombrie – noiembrie, la Primăria Alba Iulia a avut loc un control al Curţii de Conturi pentru execuţia bugetară pe anul 2010, principalele constatări ale inspectorilor financiari fiind prezentate în cadrul şedinţei Consiliului Local Alba Iulia din 22 noiembrie.
Potrivit documentului, Curtea de Conturi a depistat mai multe nereguli şi a stabilit măsuri concrete şi termene precise pentru soluţionare. Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia susţin că 90 la sută dintre deficienţele arătate în raport au fost rezolvate chiar pe timpul controlului, iar restul se vor soluţiona în cel mai scurt timp. Este vorba despre luarea tuturor măsurilor care se impun pentru analizarea de către Direcţia de Venituri şi Compartimentul Disciplina în construcţii şi afişaj stradal al Poliţiei Locale a tuturor clădirilor ale căror autorizaţii de construcţie au expirat, identificarea celor care îndeplinesc condiţiile legale de stabilire a impozitului pe clădiri, întocmirea proceselor verbale de recepţie, efectuarea regularizării acestor autorizaţii şi stabilirea impozitului pe clădire. De asemenea, luarea tuturor măsurilor ce se impun de către ordonatorul de credite pentru efectuarea operaţiunilor de regularizare a taxelor aferente autorizaţiilor de construcţie al căror termen de execuţie a lucrărilor a expirat în 2010 sau mai demult, stabilirea diferenţelor de taxe şi a majorărilor de întârziere aferente, înregistrarea lor în evidenţa contabilă şi fiscală, etc. Suma totală care trebuie recuperată este de 64.026,94 lei. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea