Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Marius Pop, şeful Poliţiei Teiuş, arestat pentru 29 de zile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au admis joi cererea procurorilor DNA Alba Iulia şi au dispus arestarea comandantului Poliţiei Teiuş, Marius Pop, pentru 29 de zile. Decizia Curţii nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Marius Pop a fost reţinut miercuri, 7 martie, de procurori sub acuzaţiile de favorizarea infractorului, fals intelectual, omisiunea sesizării organelor judiciare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Avocaţii comandantului Poliţiei Teiuş susţin că dosarul în care a fost reţinut Marius Pop reprezintă o răzbunare din partea fostei sale secretare, Ioana Lazăr, pe care Pop o concediase după constatarea unor nereguli grave în activitatea ei.

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări penale faţă de inculpatul POP MARIUS-MIRCEA, şeful Poliţiei oraşului Teiuş din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba (cu gradul profesional de comisar şef de poliţie), în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Pop Marius-Mircea, în calitatea sa de şef al Poliţiei oraşului Teiuş, a luat la cunoştinţă cu privire la faptul că unul dintre subordonaţii săi, agent de ordine publică, a înlocuit un proces verbal de sancţionare a unei persoane cu amendă contravenţională în sumă de 500 de lei cu un altul prin care a dispus doar avertisment. Cu toate acestea, inculpatul nu a sesizat autorităţile judiciare competente pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi a făcut demersuri pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a subordonatului său.

În plus, după ce procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba s-au sesizat din oficiu cu privire la aceleaşi fapte, inculpatul Pop Marius – Mircea, pentru a-şi ameliora situaţia juridică referitoare la faptul că nu a sesizat faptele de natură penală ale subordonatului său, a întocmit în fals un proces verbal de sesizare din oficiu pe care l-a antedatat şi l-a depus la compartimentul de control intern din cadrul I.P.J. Alba. De asemenea, pe parcursul efectuării cercetărilor în acest dosar penal, Pop Marius – Mircea i-a cerut unui alt subordonat să facă declaraţii nereale, în favoarea sa, cu ocazia audierii sale în calitate de martor.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 7 martie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. La data de 8 martie 2012, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a inculpatului Pop Marius – Mircea pe termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie Alba şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.



Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii La 18/30 aprilie 1848 a avut loc, la Blaj, în ciuda opoziţiei autorităţilor, o primă adunare reprezentativă a românilor, la care au participat aproximativ 4000 de persoane, majoritatea ţărani, sub conducerea lui Avram Iancu, Papiu Ilarian, Ioan Buteanu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea