Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Curtea de Apel Alba Iulia: Inculpații din dosarul fraudelor cu medicamente, cercetați în libertate

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

decizie judecatorCurtea de Apel Alba Iulia a admis astăzi recursurile declarate de cei 10 inculpaţi arestaţi în ”Dosarul  fraudelor cu medicamente din Hunedoara” împotriva încheierii Tribunalului Hunedoara din 26 iunie 2013, prin care s-a dispus prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestării preventive şi a hotărât următoarele:

Respinge propunerea formulată de DIICOT BT Hunedoara, având ca obiect prelungirea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile faţă de cei 10 inculpaţi.

Ia faţă de inculpaţi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere din data expirării duratei arestării preventive, astfel: cu începere din data de 5 iulie 2013 până la 3 august 2013 pentru inculpaţii arestaţi cu excepţia inculpatului DRĂGOESCU MIHAI TUDOR pentru care măsura se aplică cu începere din 9 iulie 2013 până la 7 august 2013.

Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, inculpaţii sunt obligaţi să respecte următoarele: să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Impune inculpaţilor ca pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea să respecte următoarele obligaţii: să nu se apropie de persoanele împreună cu care au comis presupusele fapte, de martori, de experţi şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, cu excepţia situaţiilor în care inculpaţii şi respectivele persoane au relaţii de familie; să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit presupusele fapte.

Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, se va lua faţă de aceştia măsura arestării preventive.

Dispune ca inculpaţii să fie puşi în libertate, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză, la expirarea duratei arestării preventive, respectiv, în data de 4 iulie 2013, cu excepţia inculpatului DRĂGOESCU MIHAI TUDOR care va fi pus în libertate în data de 8 iulie 2013.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Prin încheierea Tribunalului Hunedoara din 26 iulie 2013 au fost admise propunerile de prelungire a  măsurii arestării preventivă pentru 30 de zile formulate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism cu privire la inculpaţii arestaţi în acest dosar.

Inculpaţii sunt acuzaţi în principal că în perioada 2010-2012 au făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, ai cărui membri au obţinut beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscala si spălare de bani, in domeniul farmaceutic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea