Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Curtea de Apel Alba Iulia: Cei zece inculpați din gruparea specializată în trafic de etnobotanice, condusă de doi tineri din Alba Iulia, rămân în arest 30 de zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În dosarul grupării specializate în trafic de etnobotanice, condusă de doi tineri din Alba Iulia, Curtea de Apel Alba Iulia a respins, luni, 28 martie, contestațiile celor 10 inculpați formulate împotriva încheierii Tribunalului Alba, prin care a fost admisă propunerea DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile, a inculpaților.

judecator-justitiePotrivit reprezentantului instanței, decizia este definitivă, astfel că Alexandru Dumitru Rosu , Călin Oprita , Alexandru Oliviu Matei, Mihai Simion Pop, Iuliu-Gavril Almasan, Ciprian Vasile Motrici, George-Virgil-Alin Dura, Alin Daniel Baciu, Sebastian Candrea și Cristian Marius Miga vor fi cercetați în continuare în stare de arest preventiv.

Reamintim că Poliţiştii BCCO Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. Alba Iulia au efectuat, săptămâna trecută, 19 percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Hunedoara şi Cluj, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactiv, 74 de persoane fiind audiate.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, doi lideri ai grupării, ambii din municipiul Alba Iulia, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul preparării şi comercializării substanțelor cu efecte psihoactive.

Aceştia ar fi procurat, din străinătate, materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-ar fi preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat.

Ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram.

Membrii grupării ar fi comercializat substanţele astfel obţinute în judeţele Alba, Cluj şi Hunedoara.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au descoperit aproape 2 kilograme de substanţe folosite pentru obținerea produselor finite, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea