Rămâi conectat

Actualitate

Cursuri gratuite de afaceri pentru studenții de la facultăți economice din România, cu antreprenori și specialiști din mari companii

Publicat

în

În perioada 4-10 septembrie, studenții de la facultăți economice din România vor putea participa la cursuri gratuite de antreprenoriat, marketing online, dreptul afacerilor și fiscalitate, la o școală de business care va avea loc la Timișoara, cu participarea unor lectori din companii ca Deloitte, EY România, Bosch sau Accenture, au anunțat organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro .

Organizația profesională de contabili Young Accountants Association a anunțat miercuri startul înscrierilor pentru ediția a II-a a YAA Business School, care va avea loc la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor a Universității de Vest, Timișoara.

Înscrierile sunt deschise până pe 27 august 2017, în formularul online lansat AICI.

Elit - Gustul Desăvârșit

Organizatorii evenimentului își propun să aducă la Timișoara 30 de studenți de la univerșități cu profil economic din toată țara.

În cadrul acestei școli, studenții vor avea parte de o săptămână interactivă cu studii de caz, workshopuri și dezbateri pe teme din domeniul economic și din antreprenoriat, spune sursa citată.

Cursanții vor putea afla de la specialiștii firmelor partenere care sunt schimbările pe plan economic și vor învăța să-și construiască propria afacere.

Subiectele abordate vor fi diverse:

 • contabilitate,
 • audit,
 • controlling,
 • fiscalitate,
 • business law,
 • dezvoltare personală,
 • online marketing,
 • antreprenoriat
 • si altele.

Participanții vor avea șansa să interactioneze cu cei mai mari jucători din mediul de business:

 • companii care oferă servicii de audit financiar și consultanță fiscală (EY, Deloitte, KPMG, PwC, BDO),
 • reprezentanți ai industriei automotive (Hella România, Continental),
 • multinaționale care prestează servicii externalizate, așa numitele Shared Service Center (Bosch, Accenture),
 • organisme profesionale (ACCA, CECCAR),
 • avocați de business (Cosma & Asociații)
 • antreprenori (Horia Cardos, fondatorul și CEO Agroland, Toma Grozăvescu, fondatorul SMARTERS, prima companie de Growth Hacking din România).

”Un seminar aparte pregătit pentru participanții la YAA Business School și care constituie bucuria supremă pentru orice economist va fi moderat de către realizatorul fostei emisiuni economice Biziday și producătorul aplicației cu același nume. Domnul Moise Guran va vorbi despre crize, ciclicitatea lor, măsuri prociclice, precum și despre efectul corectiv al recesiunilor, un subiect care, cel puțin în România, prezintă un real interes” – menționează organizatorii școlii.

Serile vor fi dedicate socializării și distracției, organizatorii  pregătind pentru participanți o serie de activități recreative, plimbări cu hidrobicicleta pe Bega sau turul orașului și o excursie la sfârșitul săptămânii, cu o destinație-supriză.

Participantii vor beneficia de cazare gratuită într-unul dintre caminele Universității de Vest din Timișoara și vor avea micul dejun și prânzul asigurate de organizatori.

YAA este o asociatie non-guvernamentala înființată la initiativa studentilor de la specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor a Universității de Vest Timișoara.

Sursa: startupcafe.ro

Salvează


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Se apropie recesiunea pentru economia europeană: Dolarul, aproape la paritate cu euro

Publicat

în

Se apropie recesiunea pentru economia europeană: Dolarul, aproape la paritate cu euro

Pe măsură ce riscurile de recesiune globală cresc, cererea mare de dolari a afectat alte valute, în special euro comparativ cu majoritatea monedelor importante, întrucât creșterea prețurilor gazelor în Europa agravează temerile referitor la creșterea economică.

Analiştii anticipează că moneda unică, care a atins marţi cel mai redus nivel din 2002, va ajunge în curând la paritate cu dolarul american, informează News.ro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Moneda euro este văzută ca fiind deosebit de vulnerabilă, având în vedere dependenţa puternică a Germaniei, Italiei şi altor ţări de gazele ruseşti şi temerile că majorările considerabile ale dobânzilor Băncii Centrale Europene (BCE) ar putea declanşa o nouă criză a datoriilor în zona euro.

”Toate acestea înseamnă că euro va scădea în continuare şi pieţele îşi dau seama de asta”. Ne aşteptăm la paritate şi întrebarea este dacă aceasta este o mişcare prea mică sau dacă poate scădea şi mai mult. Credem că se poate, a declarat Jordan Rochester, strateg FX la Nomura Securities.

Euro a pierdut 10% faţă de dolar în acest an şi la nivelul de 1,0238 dolari pe untiate este aproape de punctul de paritate crucial din punct de vedere psihologic, pe care l-a atins ultima dată la mijlocul anului 2002, când avea doar trei ani.

De asemenea, euro a atins noi minime de şapte ani faţă de francul elveţian şi a scăzut în raport cu lira sterlină şi yenul, dar puţini observatori sunt dispuşi să afirme că a atins nivelul minim.

Analiştii Nomura şi-au redus ţinta pentru euro/dolar la 0,95 dolari şi au spus că paritatea ar putea fi atinsă cel mai devreme în august.

Citibank spune că trecerea la paritate este ”inevitabilă”.

Cu toate acestea, Nomura a spus că nivelul de 0,95 dolari nu a fost atât de important din punct de vedere istoric, menţionând că euro a scăzut de la 1,17 dolari după crearea sa la 0,82 dolari în octombrie 2002. Extrapolând înapoi în timp folosind monedele sale moştenite, euro s-a tranzacţionat la 0,6444 dolari pe unitate în februarie 1985, au adăugat ei.

Creşterea preţurilor la gaze şi avertismentele cu privire la o reducere mare a livrărilor Rusiei provoacă îngrijorarea cu privire la o criză energetică majoră europeană în această iarnă.

Preţurile gazelor naturale s-au dublat faţă de minimele din iunie şi au crescut cu 465% în ultimul an.

Între Rusia şi Germania a izbucnit o dispută uriaşă pentru întreţinerea conductelor. Zona euro importa aproximativ 40% din necesarul de energie din Rusia chiar înainte de izbucnirea războiului din Ucraina. În plus, lucrătorii norvegieni din sectorul petrolului tocmai au intrat în grevă, ceea ce ar putea scoate de pe piaţă 292.000 de barili echivalent petrol de gazelor naturale.

Economiştii se aşteaptă ca zona euro să intre în recesiune mai repede decât alte state. Nomura se aşteaptă ca economia euro să cadă în recesiune până în trimestrul al treilea, cu o scădere totală a PIB-ului de 1,7%.

O creştere a randamentelor obligaţiunilor alimentează şi mai mult riscurile de recesiune. Costurile împrumuturilor guvernamentale europene au crescut mai rapid în ultimele două săptămâni în comparaţie cu cele ale Statelor Unite, indicând o înăsprire mai rapidă a condiţiilor financiare.

”Riscurile de recesiune şi încetinirea creşterii economice europene pe care le vedem determină aceste mişcări (ale euro)”, a declarat Grace Peters, şefa de strategie de investiţii în regiunea EMEA la JPMorgan Private Bank.

Deprecierea monedei euro este nouă problemă pentru Banca Centrală Europeană (BCE), care se confruntă cu o inflaţie record, deoarece o monedă slabă alimentează preţurile importurilor.

Un membru al consiliului guvernatorilor BCE, Francois Villeroy de Galhau, a declarat înainte de scăderea de marţi a euro că slăbiciunea monedei europene face mai dificilă atingerea ţintei de inflaţie de 2%.

Este de aşteptat ca BCE să înceapă să crească dobânzile în această lună, prima sa creştere efectuată din 2011.

Cu toate acestea, creşterea preţurilor energiei amplifică riscurile de recesiune, aşa că pieţele monetare au redus aşteptările privind o majorare agresivă a dăbânzilor.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Petre Daea le cere legumicultorilor să lupte cu seceta: „Planta nu poate trăi fără apă”

Publicat

în

Petre Daea le cere legumicultorilor să lupte cu seceta: „Planta nu poate trăi fără apă”

Ministrul propus de PSD la Agricultură, Petre Daea, le-a cerut legumicultorilor să folosească toată apa de care dispun pentru a-și uda culturile, în contradicție cu Apele Române care au spus că nu recomandă în acestă perioadă de secetă udatul grădinilor.

Întrebat miercuri, după ședința PSD în care a fost votat pentru portofoliul Agriculturii, dacă le cere și el agriculturilor să nu ude grădinile, Petre Daea a răspuns: „Eu asta nu fac. Planta nu poate trai fara apa. Nu-si permite niciun legumicultor sa planteze o leguma undeva fara sa aiba sursa de apa. Cu hrana nu-i de joaca, hrana trebuie asigurata. Le transmit fermierilor sa isi foloseasca resursele de care beneficiaza in zona respectiva”.

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) a avertizat marţi că, în această perioadă, este nevoie ca rezervele de apă să fie folosite raţional pentru toate folosinţele, precizând, totodată, că nu recomandă udatul grădinilor şi umplerea unor bazine sau piscine.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Este extrem de important ca populaţia să înţeleagă faptul că sistemele de alimentare cu apă potabilă au fost dimensionate fără folosinţă de irigaţii şi nu recomandăm în această perioadă udatul grădinilor şi umplerea unor bazine/piscine”, au susţinut reprezentanţii ANAR.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Rezultate finale ADMITERE Licee Militare 2022: Candidații admiși în Alba Iulia și în țară

Publicat

în

Rezultate finale ADMITERE Licee Militare 2022: Candidații admiși în Alba Iulia și în țară

În perioada 4-11 iulie 2022, candidații și părinții lor pot completa fișele pentru admiterea la liceu 2022, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației.

Primul pas în alegerea opțiunilor este identificarea filierei, a profilului și, în cele din urmă, a specializării dorite. Înscrierea în clasa a IX-a, în liceele de stat, se face fără examen, pe baza mediei de admitere.

CLICK PENTRU: REZULTATE finale admitere Colegiu Militar – 6 iulie 2022

Elevii vor fi repartizați computerizat pe 14 iulie 2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

În Broșura de Admitere 2022, editată de Inspectoratul Școlar Județean Iași, elevilor le este prezentat liceul cu toate filierele sale, cu explicații despre ce înseamnă fiecare specializare de liceu și spre ce meserie ar putea merge un elev care urmează o astfel de specializare. Redăm o parte dintre aceste explicații, utile pentru toți elevii, nu doar pentru cei din Iași.

Învățământul liceal din România cuprinde trei mari tipuri de licee, numite filiere, respectiv filiera teoretică, cea tehnologică şi vocațională, fiecare formată din mai multe profiluri care includ o varietate de specializări/categorii de clasă.

În cadrul filierei teoretice sunt două profiluri: real (cu clase de matematică-informatică şi ştiine ale naturii) şi uman (cu clase de filologie şi ştiințe sociale).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare