Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Sănătatea și natură

Cura de cireşe vă dă energie şi vă reglează funcţionarea ficatului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Cireşele au o puternică acţiune detoxifiantă şi depurativă care le recomandă reumaticilor, persoanelor care suferă de gută sau constipaţie, celor cu litiaze renale şi biliare. Rotunde, micuţe şi zemoase, ele sunt ambasadorii lunii iunie pe care, tradiţional, o reprezintă. Cireşele au în compoziţie peste 70 la sută apă – exact la fel ca noi! Restul de 30% este un minunat pacheţel pe care aceste fructe ni-l oferă; de exemplu: complexul de vitamine B (B1, B2, B6) – foarte necesar pentru furnizarea energiei în organism – precum şi magneziul – a cărui lipsă face să ne simţim obosiţi şi deprimaţi. Conţinutul ridicat de apă din cireşe ne permite să mâncăm cât de multe dorim, fără să ne îngrijorăm! Pe de altă parte, dacă vrem să ţinem o cură cu aceste fructe, e necesară o cantitate mare pentru a obţine rezultate. De exemplu, consumând cel puţin o jumătate – până la un kg de cireşe timp de o zi sau două pe săptămână, forţăm eliminarea toxinelor din corp. Aceasta ne va face să ne simţim mai odihniţi pe parcursul zilei, iar pielea noastră va deveni mai netedă şi mai catifelată. Ţinând o cură de cireşe se obţin rezultate remarcabile. Există două moduri de a urma tratamentul: minicura şi cura exclusivă.
Minicura: dimineaţa, pe stomacul gol, se începe cu o doză minimă de 100 g. Se creşte progresiv doza pentru a ajunge la sfârşitul celei de-a treia săptămâni la 500 g. De la doza de 300 g, se împarte cantitatea în trei părţi până la prânz, şi nu se mai consumă niciun alt aliment. În timpul curei nu este recomandat abuzul de grăsimi animale, zahăr rafinat sau alcool.
Prânzurile şi cinele uşoare vor fi binevenite pentru ca această terapie naturistă să aibă efectele pozitive scontate. Cura exclusivă se face timp de trei sau patru zile, perioadă în care se mănâncă doar cireşe; această cură se poate relua în fiecare lună. Între o doză şi alta este recomandat să se bea apă minerală. Cantitatea de cireşe este cuprinsă între două şi trei kilograme pe zi. Anumiţi autori recomandă până la cinci kilograme de cireşe pe zi. Dar capacitatea de absorbţie este variabilă de la o persoană la alta. Această cantitate de fructe se consumă în mai multe doze în timpul zilei. Oricare ar fi fructul ales, o cură exclusivă reclamă întotdeauna, la începerea ei, o anumită prudenţă, o creştere progresivă a cantităţii, pentru a nu risca anumite tulburări digestive. Motivul este uşor de înţeles: un organism obişnuit de multă vreme cu un dezechilibru alimentar poate reacţiona violent la un nou mod de alimentaţie. Cura de cireşe se mai recomandă hepaticilor, cărora le reglează funcţionarea ficatului, persoanelor demineralizate, celor cu afecţiuni biliare, celor cu stări avansate de oboseală, anemicilor, copiilor cu deficienţe de creştere, celor cu afecţiuni nervoase, pentru că medicina modernă recunoaşte efectul sedativ al acestui fruct remarcabil. Cireşele stimulează organismul şi au o acţiune favorabilă asupra imunităţii naturale, având şi o funcţie de reglare a aparatului digestiv, în special a fermentaţiei intestinale. Foarte bogat în potasiu, acest fruct este un excelent diuretic. Cireşele au un conţinut bogat în provitamina A, care creşte acuitatea vizuală şi întreţine ţesuturile (tegumente, mucoase, epitelii). Începând cu vârsta de 40 de ani, unii indivizi pot suferi de acidoză şi de alcaloză, răspunzătoare de o îmbătrânire precoce; prin acţiunea sa reechilibrantă asupra pH-ului sangvin, cireaşa atenuează aceste tulburări. Zahărul predominant este levuloza, perfect asimilabilă de către diabetici. Sucul de cireşe provoacă eliminarea resturilor alimentare şi a toxinelor din organism. Reumaticii, cei suferinzi de gută şi artrită trebuie să îl consume. Sucul de cireşe îndeplineşte şi o misiune de curăţare a căilor urinare şi a intestinelor. După cum se ştie, cozile de cireşe au proprietăţi medicinale recomandate în bolile căilor urinare. În afară de calităţile lor antiinflamatorii, ele sunt renumite pentru favorizarea diurezei. Ceai diuretic şi antiinflamator: se lasă să fiarbă 30 g de cozi de cireşe, timp de zece minute, într-un litru de apă. Se strecoară. Se beau trei ceşti pe zi.
Gripa: se lasă la macerat 50 g de cozi de cireşe într-un litru de apă, timp de 12 ore. Apoi se fierb zece minute şi se lasă să infuzeze încă zece minute. Se strecoară. Preparatul se bea în patru reprize pe zi. Cireaşa este prietena tenurilor uscate şi obosite: o mână de cireşe curăţate de sâmburi se dă prin mixer; aplicaţi această pastă pe faţă şi relaxaţi-vă întins la orizontală. Masca are efect dacă este lăsată să acţioneze circa 20 de minute. Se clăteşte cu apă minerală (sau necalcaroasă).
Proprietăţi:
– depurativ puternic
– remineralizant
– energizant fizic şi psihic
– antiinfecţios (măreşte reacţiile de apărare ale organismului)
– răcoritor
– diuretic
– regenerator al ţesuturilor
Indicaţii – uz intern:
– obezitate
– întârzieri de creştere
– gută
– fermentaţii intestinale
– constipaţie
– prevenirea îmbătrânirii
Indicaţii – uz extern:
– migrene
– cosmetică
Mod de folosire – uz intern:
– fructul ca atare
– compot: pentru copii şi vârstnici
Mod de folosire – uz extern:
– uleiul extras din sâmbure: contra negilor; a petelor cutanate
– plasturi de cireşe strivite: migrene; îngrijirea pielii


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

 Festival de Romania 2024


Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea