Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum vor fi organizate petrecerile de nuntă și botez doar cu persoane vaccinate. Anunțul premierului Florin Cîțu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Cîțu, premierul României, a explicat modul în care petrecerile private de nuntă și botez ar putea fi organizate fără a limita numărul participanților în cazul în care aceștia sunt vaccinați. Acesta a declarat că este responsabilitatea organizatorului să verifice ca toți participanții să fie vaccinați.

„Este decizia organizatorului dacă vrea să primească mai mulți oameni acolo, noi nu o impunem”, a spus premierul Florin Cîțu.

Practic, organizatorul va fi obligat să verifice dacă participanții și angajații sunt vaccinați.

„În ce privește evenimentele private, am spus că vom lua o decizie dacă organizatorii își asumă că vor fi doar persoane vaccinate. Își asumă, adică permit doar persoanelor care au certificat de vaccinare să intre la eveniment. (invitații -n.red.) să arate certificatul la intrare. Dar asta e decizia organizatorilor”, a explicat premierul.

Măsura privind evenimentele private a fost anunțată joi de președintele Klaus Iohannis.

„Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți. Deci, mai concret, dacă pe 15 iulie cineva dorește să organizeze o nuntă într-un spațiu închis în interior și garantează că toți participanții sunt vaccinați nu se mai aplică restricționarea la un număr de 70 de persoane”, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis.

Noile măsuri vor fi introduse într-o hotârâre de Guvern.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea