Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum vom avea o producție proprie a vaccinului anti-COVID şi când va fi disponibil serul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nelu Tătaru afirmă că primele doze de vaccin pentru COVID-19 vor ajunge în țara noastră la începutul anului următor, iar în prima parte a anului 2021 acesta va putea fi produs şi la noi în ţară. Toate acestea în timp ce numărul zilnic de infectări este extrem de mare, iar printre victime se numără şi un copil de 9 ani care a ajuns la Terapie Intensivă în stare gravă.

România ar putea beneficia de un vaccin împotriva COVID în primul trimestru al anului viitor, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. „Comisia Europeană are în discuţie, în acest moment, în evaluare şi contractare cu şase firme producătoare. Sunt deja două care au semnat contractul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Noi suntem acolo, urmează ca în primul trimestru al anului viitor să beneficiem de un prim vaccin şi în prima jumătate să putem să îl şi facem la noi în ţară“, a declarat Tătaru. În prima fază, Comisia va primi 30 de milioane de doze, iar în România vor ajunge 4% din acestea, adică 1.290.000 de doze. În final, la noi în ţară vor ajunge peste 10 milioane de doze de vaccin din cele 300 de milioane achiziţionate de Comisia Europeană.

Surse militare au declarat pentru „Adevărul“ că procesarea vaccinului se va putea realiza şi la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“, aflat în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, dar numai în anumite condiţii. În plus, mai sunt necesare unele investiţii. „Se va ridica o nouă linie de producţie în zona limitrofă a Capitalei pentru că vaccinul nu se poate fabrica în actualul sediu.

Va costa aproximativ 50 de milioane de euro, aceasta ar fi putea fi gata într-un timp relativ scurt, de câteva luni”, au precizat sursele citate. În plus, Institutul Cantacuzino trebuie să se doteze şi cu un utilaj numit „maşină de recoltat” fără de care producţia, chiar şi numai în loturi experimentale, nu poate fi demarată.
Primul copil român la Terapie Intensivă

Zilele trecute, un copil în vârstă de 9 ani, infectat cu coronavirus, a ajuns la Terapie Intensivă, fiind primul caz de acest fel din România, de la debutul pandemiei. Informaţia a apărut în ziua în care România înregistra cele mai multe cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, peste 1.700.

Copilul a fost diagnosticat cu boala Kawasaki, care pare că ar fi fost declanşată de coronavirus. Boala îi poate pune în pericol viaţa, fiind un caz rar, unicat în România, conform Dianei Ionescu, director medical al Spitalului „Victor Gomoiu“ unde se află internat copilul.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea