Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum va fi VREMEA pe regiuni în prima parte a lunii noiembrie: Temperaturi de primăvară și precipitații slabe, în mare parte a țării

Publicat

în

Cum va fi VREMEA pe regiuni în prima parte a lunii noiembrie: Temperaturi de primăvară și precipitații slabe, în mare parte a țării

Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni este unul oscilant la început, Noiembrie începând cu câteva zile friguroase, apoi temperaturile urcă la 22 de grade. Pentru a doua săptămână din noiembrie sunt estimate maxime între 12 și 16 grade.

Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru perioada 1 – 14 noiembrie.

BANAT

Electrica Furnizare Discount

Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 18…22 de grade și minime în jurul a 12 grade. Ulterior temperatura va scădea, astfel că până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variații de la o zi la alta, se va înregistra o medie a valorilor maxime cuprinsă între 14 și 17 grade și minime de 5…8 grade. Temporar va ploua în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după 10 noiembrie, informează Mediafax.

CRIŞANA

La începutul intervalului media temperaturilor maxime va fi de 14…16 grade, iar a celor minime de 3…5 grade. Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime în jurul a 22 de grade și minime de 10…12 grade. Scăderea de temperatură estimată pentru 5 și 6 noiembrie va readuce regimul termic în limite normale pentru această dată, respectiv o medie a valorilor maxime de 13…14 grade și de 4 grade pentru minime. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, în general cuprinse între 12 și 16 grade și minime de 4…6 grade. În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Sunt posibile ploi temporare și după 10 noiembrie.

TRANSILVANIA

La nivelul acestei regiuni, în primele două zile ale intervalului, se vor înregistra maxime în jur de 13 grade și minime în medie de 0…2 grade. Apoi vremea se va încălzi iar în zilele de 4 și 5 noiembrie sunt estimate maxime de 19…22 de grade și minime de 8…10 grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice începutului de noiembrie. La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12…13 grade și de 2…4 grade pentru minime. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, ușor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 14…15 grade, dar mai scăzute spre final spre 10…12 grade, iar minimele nu vor avea variații semnificative și se vor menține, la o medie regională de 2…4 grade. Trecător se vor semnala ploi în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 10 noiembrie.

MARAMUREŞ

În primele două zile ale intervalului, vor fi maxime în jur de 13 grade și minime în medie de 0…2 grade. Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când sunt estimate maxime de 20…22 de grade și minime de 8…10 grade. La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12…13 grade și minime de 4…6 grade. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, ușor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 15…16 grade, dar mai scăzute spre final spre 10…12 grade, iar minimele nu vor avea variații semnificative, la o medie regională de 3…5 grade. În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată și după 10 noiembrie.

MOLDOVA

În primele 2 zile ale intervalului, la nivelul acestei regiuni valorile termice vor fi în limite normale, respectiv o medie de 14 grade pentru maxime și de 4 grade pentru minime. Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18…21 de grade și minime în general de 8…11 grade. Ulterior temperatura va scădea, astfel că, până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variații de la o zi la alta, se vor înregistra medii ale valorilor maxime de 12…14 grade și de 4…6 grade pentru minime. Regimul pluviometric se va menține deficitar și în prima jumătate a lunii noiembrie. Trecător se vor semnala ploi slabe în zilele de 2, 5 și 6 noiembrie și după 10 noiembrie.

DOBROGEA

La nivelul acestei regiuni valorile termice vor fi în creștere până în 5 noiembrie, când media maximelor va atinge 18 grade, iar cea a minimelor 10…11 grade. Vremea se va răci pe 6 și 7 noiembrie, apoi devenind apropiată de normalul termic astfel încât în cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 13…15 grade și de 7…9 grade pentru minime. Regimul pluviometric se va menține deficitar și în prima jumătate a lunii noiembrie. Trecător se vor semnala ploi slabe în intervalele 1-3 noiembrie și 11-14 noiembrie.

MUNTENIA

După două zile normale termic, între 3 și 5 noiembrie procesul de încălzire va determina creșterea mediiilor regionale a temperaturilor maxime de la 18 la 21 de grade și a minimelor de la 9 la 11 grade. Între 5 și 7 noiembrie temperatura aerului va fi în scădere, iar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaurilor maxime va avea valori de 13…15 grade, iar cea a minimelor de 5…7 grade. Temporar va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie și 6-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

OLTENIA

După două zile normale termic, vremea se va încălzi în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 17…20 de grade și minime de 9…11 grade. Apoi temperatura aerului va scădea până pe 7 noiembrie, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va avea valori de 13…15 grade, iar cea a minimelor de 5…7 grade. Temporar va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie și 5-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului celor două
săptămâni.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi în creștere până în perioada 4-5 noiembrie, când media maximelor va atinge 14…15 grade, iar cea a minimelor va fi de 4…6 grade. Vremea se va răci pe 6 și 7 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni, când nu sunt estimate variații mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 7…10 grade și ale minimelor de 1…3 grade. Vor fi precipitații în general slabe, predominant ploi, în intervalele 2 – 3 noiembrie și 4-7 noiembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi ceva mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| ZECI de manifestanți AUR au intrat în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, pentru a lua parte la slujbă, de ZIUA NAȚIONALĂ

Publicat

în

ZECI de manifestanți AUR au intrat în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, pentru a lua parte la slujbă, de ZIUA NAȚIONALĂ

Câteva sute de manifestanți AUR și-au făcut astăzi văzută prezența la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după participarea la Marșul Unirii, în frunte cu deputatul George Simion.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, numeroși reprezentanți din toate colțurile țării s-au strâns la Alba Iulia de 1 Decembrie, unde au făcut un mic „popas” la cea mai importantă catedrală din orașul nostru.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Ceremonie militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Deputatul George Simion a participat la slujba care s-a desfășurat în interiorul acesteia, înconjurat de manifestanți, care au „aruncat pe geam” regulile de distanțare fizică sau purtatul măștii, în timpul unei pandemii.

CITEȘTE ȘI: Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE

Ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia a debutat cu Marşul Unirii,  de la ora 08:00, cu pornire de la gara feroviară. La eveniment au participat oameni din toate colțurile țării, din stânga și din dreapta Prutului, dar și participanți din Diaspora.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| SUTE de manifestanți AUR la Marșul Unirii din Alba Iulia: Patrioți din toate colțurile țării s-au adunat de Ziua Națională a României

Publicat

în

SUTE de manifestanți AUR la Marșul Unirii din Alba Iulia: Patrioți din toate colțurile țării s-au adunat de Ziua Națională a României

Ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia a debutat cu Marşul Unirii,  de la ora 08:00, cu pornire de la gara feroviară. La eveniment au participat oameni din toate colțurile țării, din stânga și din dreapta Prutului, dar și participanți din Diaspora.

Traseul Marşului Unirii are 6 kilometri şi se desfăşoară pe traseul Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviţă – Bulevardul Republicii – Calea Moţilor – strada Doctor Ion Raţiu – Bulevardul Horea – Piaţa Tricolorul – strada Unirii.

Electrica Furnizare Discount

Deputatul George Simion, lider al partidului AUR, „strigă” adunarea de 1 Decembrie în capitala tuturor românilor, la Alba Iulia, prin intermediul mediului de socializare unde acesta este urmărit de peste 1,06 milioane de persoane , în condițiile în care cel mai „popular” politician român din această perspectivă, Klaus Iohannis, are 1,83 milioane de urmăritori.


Deputatul AUR a lansat o serie de „invitații” cu prilejul Zilei Naționale a României, de 1 Decembrie, la Alba Iulia, cu scopul de a organiza un protest împotriva certificatului verde, după ce alte acțiuni similare au avut loc în România și simpatizanții AUR au fost prezenți chiar și la Viena unde au protestat împotriva „îngrădirii libertăților”, Austria fiind supusă unui lockdown total datorat creșterii masive a numărului de infectări.

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Ceremonie militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

În acest sens, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a venit cu o serie de precizări.

„Am atenționat încă o dată organizatorii să nu se folosească decât cântece patriotice, sloganuri, însemne care se potrivesc pentru Ziua Națională.

CITEȘTE ȘI: Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE

Orice altă manifestare împotriva oricui sau orice va fi sancționată conform legii. Și cei de la Jandarmerie, care asigură ordinea vor filma și vor fi prezenți pe tot parcursul acestui marș.

Sper din suflet ca organizatorii să înțeleagă că nu e bine și nu vreau să politizăm, să transformăm Ziua Unității Naționale într-o astfel de manifestație.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Sunt convins totuși că oamenii vor înțelege acest lucru dar, sigur, va trebui să fim foarte atenți.”, a transmis primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Citește mai mult

Ştirea zilei

PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2021: Fără INTERDICȚII pentru oamenii care doresc să participe. Aceștia vor trebui să poarte mască și să respecte distanțarea fizică

Publicat

în

PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2021: Fără INTERDICȚII pentru oamenii care doresc să participe. Aceștia vor trebui să poarte mască și să respecte distanțarea fizică

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat că nu vor exista interdicții pentru oamenii care doresc să participe la parada de Ziua Națională, dar aceștia vor trebui să poarte mască și să respecte distanțarea fizică.

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 DECEMBRIE, la Alba Iulia, ZIUA NAȚIONALĂ 2021: 550 de militari vor defila în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918

„Interdicția de a intra în zonă pentru persoanele nevaccinate se aplică numai zonei oficiale, nu și zonei din apropiere unde stau oamenii.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Acolo se aplică doar regulile de sănătate publică și purtarea măștii care este obligatorie”, a declarat Raed Arafat, duminică, la finalul ședinței de Guvern.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: PROGRAM FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: paradă militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

În zona oficială și la recepțiile oficiale se poate intra doar cu certificatul verde, iar numărul participanților este limitat, a precizat Arafat.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare