Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 25 martie, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru perioada 12 -25 martie 2018, în toate regiunile țării. Potrivit meteorologilor, regimul termic va fi oscilant pe parcursul următoarelor două săptămâni, la nivelul întregii ţări, caracterizat de perioade cu temperaturi maxime cuprinse între 10 şi 18 grade Celsius, dar şi intervale cu precipitaţii însemnate cantitativ pe arii extinse.

În Transilvania, vremea se va menţine caldă pe parcursul primei săptămâni de prognoză, deşi valorile termice vor avea uşoare variaţii, fiind în scădere spre jumătatea săptămânii, apoi din nou în creştere. Prin urmare, în acest interval temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între 10 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general, între zero şi 4 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, se va resimţi o răcire a vremii, iar minimele nocturne vor deveni negative, însă apoi regimul termic va marca o creştere treptată, spre aproximativ 10 grade, ziua, şi zero grade, noaptea, pe data de 25 martie.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată, dar în jurul datei de 12 martie şi, posibil, 18 martie, acestea se vor semnala pe arii extinse şi vor fi mai importante cantitativ.

La munte, prima săptămână de prognoză va debuta cu o vreme caldă, iar regimul termic va fi concretizat printr-o medie a temperaturilor maxime de aproximativ nouă grade, în timp ce valorile minime vor fi în jurul a două grade. Ulterior, vremea se va răci uşor, iar pe 15 martie se vor înregistra medii termice de 2 – 3 grade, pe timpul zilei, şi de -4 grade, noaptea. În următoarele două zile, temperaturile vor creşte puţin, însă o nouă scădere a regimului termic va avea loc în intervalul 18 – 22 martie, când vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului. Un nou proces de încălzire va determina, la finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, temperaturi diurne de trei grade, în medie, în timp ce minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de -2 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată pe tot parcursul celor 14 zile de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi pot fi mai importante cantitativ pe 12 – 13 martie, precum şi în intervalul 17 – 19 martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea