Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 24 noiembrie 2019, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarea perioadă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe două săptămâni. În perioada următoare, temperaturile anunțate sunt mai ridicate de cât perioada climatologică la care ne aflăm.

Cel mai cald va fi însă în regiunea Munteniei. Probabilitate de ploi există în toate regiunile. La munte, vremea va fi în general frumoasă, cu mențiunea că pe crestele montane se va arăta gerul.

TRANSILVANIA

Începând din 12 noiembrie și continuând în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 13 și 18 grade.

Exceptând dimineața de 12 noiembrie, când vor fi temperaturi minime mai coborâte, chiar ușor negative în estul regiunii, valorile din următoarele nopți și dimineți vor avea abateri pozitive semnificative raportat la normele perioadei și se vor situa între 4 și 10 grade, mediat regional. O scădere a temperaturilor este estimată după data de 21 noiembrie, însă vremea va rămâne ușor mai caldă decât în mod obișnuit in ultima decadă a lunii noiembrie.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 13 noiembrie și din nou după 20 noiembrie.

LA MUNTE

Vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în luna noiembrie, în cea mai mare parte a intervalului, cu valori pozitive de temperatură atât ziua, cât și noaptea. Astfel, vor fi valori, în medie, de 5…10 grade ziua și 1…6 grade noaptea.

Excepție vor face crestele de peste 1800 m altitudine, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheț în dimineața de 12 noiembrie. După data de 21 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor deveni apropiate sau se vor situa încă ușor peste cele climatologic specifice perioadei.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 13-14 noiembrie și după data de 20 noiembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea