Cum va fi VREMEA până în 24 noiembrie 2019, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarea perioadă

Paul Voicu - Primar 2020

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe două săptămâni. În perioada următoare, temperaturile anunțate sunt mai ridicate de cât perioada climatologică la care ne aflăm.

Cel mai cald va fi însă în regiunea Munteniei. Probabilitate de ploi există în toate regiunile. La munte, vremea va fi în general frumoasă, cu mențiunea că pe crestele montane se va arăta gerul.

ELIT

TRANSILVANIA

Începând din 12 noiembrie și continuând în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 13 și 18 grade.

Mihail David - 2020

Exceptând dimineața de 12 noiembrie, când vor fi temperaturi minime mai coborâte, chiar ușor negative în estul regiunii, valorile din următoarele nopți și dimineți vor avea abateri pozitive semnificative raportat la normele perioadei și se vor situa între 4 și 10 grade, mediat regional. O scădere a temperaturilor este estimată după data de 21 noiembrie, însă vremea va rămâne ușor mai caldă decât în mod obișnuit in ultima decadă a lunii noiembrie.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 13 noiembrie și din nou după 20 noiembrie.

LA MUNTE

Vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în luna noiembrie, în cea mai mare parte a intervalului, cu valori pozitive de temperatură atât ziua, cât și noaptea. Astfel, vor fi valori, în medie, de 5…10 grade ziua și 1…6 grade noaptea.

Excepție vor face crestele de peste 1800 m altitudine, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheț în dimineața de 12 noiembrie. După data de 21 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor deveni apropiate sau se vor situa încă ușor peste cele climatologic specifice perioadei.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 13-14 noiembrie și după data de 20 noiembrie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...