Cum va fi VREMEA până în 2 octombrie. Prognoza meteo în Transilvania și la munte

vremea-umbrelaAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, luni, prognoza meteo pentru perioada 19 septembrie – 2 octombrie 2016, în toate regiunile țării.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, valorile termice se vor situa sub cele ce ar fi specifice perioadei în prima săptămână, cu medii ale maximelor de 16 — 18 grade și ale minimelor de 6 — 7 grade.

În cea de-a doua săptămână, odată cu creșterea ușoară și treptată a temperaturii, regimul termic se va apropia de cel normal pentru sfârșitul lunii septembrie și început de octombrie, iar mediat pe regiune, acesta se va concretiza în maxime de 18 — 20 de grade, respectiv minime de 7 — 9 grade.

Vor fi ploi în primele două zile, mai frecvente și pe arii extinse marți, 20 septembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ. După acest interval, ploile vor mai apărea pe arii restrânse, vor fi în general slabe, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în zilele de 26 și 27 septembrie.

La munte, regimul termic va fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, apoi va crește ușor și treptat. Scăderea, la valorile diurne, va fi de la o medie de 13 grade, în prima zi, până la 5 — 6 grade, în data de 22 septembrie. Ulterior, media maximelor va ajunge la 6 — 12 grade. La valorile din cursul nopților, scăderea va fi de la o medie de 9 grade, la începutul intervalului, până la 0 și chiar—1 grad Celsius, către finalul primei săptămâni. Creșterea va însemna un regim termic, mediat la scara întregii regiuni, între 0 și—1 grad, la începutul perioadei de prognoză, spre 4 grade la sfârșitul acesteia.

Va ploua în perioada 19 — 21 septembrie, când cantitățile de apă vor fi însemnate, iar la altitudini mai mari, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Probabilitatea de apariție a altor ploi, însă nu pe arii foarte extinse, va fi în creștere în intervalul 25 — 30 septembrie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...