Cum va fi VREMEA până în 17 iunie, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii ANM au anunţat prognoza pentru următoarele două săptămâni. Prognoza de specialitate relevă o vreme în general caldă şi temperaturi normale pentru această perioadă, deşi vor exista câteva intervale în care probabilitatea de ploi sub formă de aversă va fi mai mare.

În Transilvania, procesul de încălzire a vremii se va resimţi până pe data de 9 iunie, când media valorilor termice maxime va atinge, în această regiune, 29 de grade. Începând din 10 iunie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea medii de 25 – 26 de grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie. Variaţiile în ceea ce priveşte media temperaturilor minime vor fi nesemnificative, de la 13 grade la debutul primei săptămâni, până în jurul a 15 grade în data de 10 iunie, iar ulterior, între 11 şi 17 iunie, vor fi valori ale acestei medii de 12 – 13 grade în fiecare noapte. Probabilitatea de apariţie a averselor local însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină va fi mai ridicată în intervalele 6 – 8 şi 9 – 15 iunie.

La munte, deşi vor fi variaţii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va marca o creştere pe parcursul primei săptămâni, de la 16 grade în data de 4 iunie, până la 20 de grade în data de 9 iunie. În a doua săptămână, această medie regională va fi cvasistaţionară şi se va situa în jurul valorii de 17 grade. Pe durata celor două săptămâni, temperaturile medii nocturne se vor situa între 9 şi 11 grade. Ploile, mai ales averse local însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, de grindină vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalele 4 – 7 iunie, 9 – 11 iunie şi în unele zile ale intervalului 12 – 17 iunie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...