Cum va fi VREMEA până în 13 mai 2018. Prognoza meteo în Transilvania și la munte, publicată de ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pe regiuni, pentru perioada 30 aprilie – 13 mai 2018.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, media temperaturilor maxime se va situa, în timpul primei săptămâni, cu mult peste cea climatologic specifică începutului lunii mai, cu valori de 25…28 de grade.

În intervalul 7 – 9 mai, răcirea vremii va determina temperaturi diurne apropiate de cele normale în această perioadă, iar până pe 13 mai temperatura maximă medie a acestei regiuni va oscila între 20 și 22 de grade. Regimul termic nocturn va avea în prima săptămână valori minime, în medie, de 8…12 grade, iar între 7 și 13 mai această medie nocturnă va fi de 4…8 grade.

Începând cu data de 5 mai, probabilitatea pentru averse de ploaie și descărcări electrice va fi relativ ridicată și nu sunt excluse zilele în care izolat cantitățile de apă să fie mai însemnate.

La munte

Valorile de temperatură, în timpul primei săptămâni se vor menține mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, cu variații nesemnificative de o zi la alta; astfel încât maximele diurne vor fi, în medie, de 18…20 de grade, iar minimele de 7…9 grade.

Între 7 și 9 mai se va produce o răcire a vremii ce va determina scăderea temperaturii medii diurne spre 12 grade, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni să se producă mici variații în jurul acestei valori. Regimul termic nocturn va deveni treptat, în a doua săptămână, apropiat de cel normal pentru această perioadă din luna mai, cu medii ale valorilor minime de 3…6 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor, local mai însemnate cantitativ și însoțite de descărcări electrice, va fi relativ ridicată intervalul 6 – 13 mai.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...