Cum va fi VREMEA până în 12 februarie 2023, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în 12 februarie 2023, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni
Luna februarie 2023 debutează cu temperaturi pozitive ale aerului în majoritatea regiunilor, în timp ce precipitaţii sunt aşteptate în special în intervalul 2 – 5 februarie, potrivit estimărilor pentru intervalul 30 ianuarie – 12 februarie, publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
În Transilvania, temperaturile diurne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului. În prima săptămână va exista o uşoară creştere spre medii de 2 – 3 grade (în primele zile), urmată de o scădere ce va duce temperaturile până la valori în jurul a -2 grade. Pe parcursul nopţilor, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -3 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii în jurul a -8 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua parte a intervalului.
Precipitaţii, în general slabe, mai ales sub formă de ninsoare vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 2-5 februarie.
La munte, temperatura maximă va avea variaţii mai ales în prima săptămână din interval. Aceasta va creşte uşor în primele zile până la medii de -4 grade, apoi va fi în scădere până la valori de -8 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de -3…-2 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea uşoare variaţii în jurul a -10 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii de -12 grade. După data de 7 februarie, valorile nocturne vor avea tendinţa de uşoară creştere, spre -8 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii sub formă de ninsoare va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în intervalul 2-5 februarie vor fi posibile cantităţi mai importante de apă.
Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 30 ianuarie – 12 februarie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
VIDEO | Indexare pensii 2025. Majorarea cu rata inflației: Premierul Ciolacu spune în ce condiții poate avea loc
VIDEO | Indexare pensii 2025. Majorarea cu rata inflației: Premierul Ciolacu spune în ce condiții poate avea loc Premierul social democrat, Marcel Ciolacu a vorbit, miercuri, 15 ianuarie 2025, după o vizită pe care a făcut-o la Ministerul Finanțelor, despre indexarea pensiilor, lăsând să se înțeleagă că acestea ar putea crește doar în anumite condiții. […]