Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 12 februarie 2023, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum va fi VREMEA până în 12 februarie 2023, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Luna februarie 2023 debutează cu temperaturi pozitive ale aerului în majoritatea regiunilor, în timp ce precipitaţii sunt aşteptate în special în intervalul 2 – 5 februarie, potrivit estimărilor pentru intervalul 30 ianuarie – 12 februarie, publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, temperaturile diurne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului. În prima săptămână va exista o uşoară creştere spre medii de 2 – 3 grade (în primele zile), urmată de o scădere ce va duce temperaturile până la valori în jurul a -2 grade. Pe parcursul nopţilor, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -3 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii în jurul a -8 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua parte a intervalului.

Precipitaţii, în general slabe, mai ales sub formă de ninsoare vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 2-5 februarie.

La munte, temperatura maximă va avea variaţii mai ales în prima săptămână din interval. Aceasta va creşte uşor în primele zile până la medii de -4 grade, apoi va fi în scădere până la valori de -8 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de -3…-2 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea uşoare variaţii în jurul a -10 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii de -12 grade. După data de 7 februarie, valorile nocturne vor avea tendinţa de uşoară creştere, spre -8 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii sub formă de ninsoare va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în intervalul 2-5 februarie vor fi posibile cantităţi mai importante de apă.

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 30 ianuarie – 12 februarie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea