Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 12 februarie 2020, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Meteorologii anunţă că un ciclon mediteranean aduce iarna în România. Nu în toate regiunile se vor semnala ninsori şi viscol, temperaturi anormal de ridicate se vor înregistra în sudul ţării pentru sfârşitul lunii ianuarie. Vremea rea nu ţine prea mult. În weekend vine primăvara, sunt aşteptate maxime de 12-13 grade.

”Vremea rămâne anormal de caldă pentru această perioadă, dar devine mult mai dinamică şi vor fi mult mai mulţi nori, mai multe precipitaţii Norii s-au înmulţit încă din timpul nopţii, pentru că avem un ciclon foarte activ care a venit dinspre Marea Mediterană, va aduce precipitaţii în primul rând în jumătatea de vest a ţării, dar uşor-uşor se vor extinde şi în celelalte zone. În următoarele zile, nu dinspre Mediterană vom primi precipitaţii, ci de la nişte cicloane din nordul Europei, care coboară mai mult de data aceasta şi periferic aduc şi la noi nori şi precipitaţii”, a explicat meteorologul Simona Căpşună, citată de România TV. Temperaturile vor rămâne peste cele normale, mai ales în jumătatea de sud a ţării. „Practic noi, în ultima săptămână din ianuarie ar trebui să avem maxime care să nu treacă de 5 grade Celsius. Ei bine, vor trece chiar şi de 10 grade, dar nu atât de mult cât s-a întâmplat în săptămânile trecute. În weekend, de exemplu, am avut 16 grade în sud-vestul Olteniei. Săptămâna aceasta se vor opri la 12-13 grade”, a spus Simona Căpşună.

Temperaturi oscilante în Transilvania

Până pe 31 ianuarie, media regională a maximelor termice va oscila între 3 şi 6 grade. În intervalul 1 – 5 februarie, ea va fi de 6…7 grade, iar până pe 9 februarie, aceaşi medie se va situa în jurul a 4 grade. Temperaturile minime se vor menţine negative de-a lungul celor două săptămâni şi se vor situa, în medie, între -5 şi 0 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar pe 29 ianuarie şi 31 ianuarie-3 februarie precipitaţiile vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie şi local vor fi moderate cantitativ.

Minus 8 grade la munte

Pe 29 ianuarie şi în intervalul 1-5 februarie, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 1 şi 3 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an. În celelalte zile ale celor două săptămâni, această medie se va menţine la valori negative, cele mai reci zile urmând a se înregistra pe 29 şi 30 ianuarie. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 şi -2 grade, posibil mai scăzută, în jurul a -8 grade, în intervalele 30 ianuarie – 1 februarie şi 7-9 februarie.

Precipitaţii slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalele 27-29 ianuarie şi 31 ianuarie-4 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea