Cum va fi VREMEA de Crăciun și de Revelion, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo până în 1 ianuarie 2017
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, luni, prognoza meteo pentru perioada 19 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, în toate regiunile țării. Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, temperaturi în general normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor, precum și precipitații sub formă de ninsoare, în special după data de 28 decembrie.
În Transilvania, variațiile de temperatură, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, vor fi în general spre creștere.
Regimul termic din prima săptămână va fi apropiat de cel normal la valorile diurne și în general sub normal la cele din cursul nopților. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între—1 și 3 grade, iar cele minime între—11 și—7 grade. În cea de-a doua săptămână, majoritatea valorilor de temperatură vor fi în jurul celor climatologic specifice perioadei și chiar ușor mai ridicate. Ca medie pe regiune, se vor înregistra maxime cuprinse între două și 4 grade Celsius, respectiv minime între—10 și—6 grade.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi foarte redusă până în data de 28 decembrie, iar după aceea va fi în creștere.
La munte, în prima săptămână de prognoză, temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între—4 și 3 grade, iar cele minime între—11 și—5 grade. Cele mai mari valori se vor înregistra în după-amiaza zilei de 22 decembrie, respectiv dimineața zilei de 23 decembrie.
Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele vor oscila în jurul valorii de zero grade, iar noul an începe cu o maximă, în medie, de aproximativ—1 grad, în timp ce media minimelor va fi între—7 și—6 grade Celsius.
Ninsorile sunt de așteptat începând din 28 decembrie. Până atunci, condițiile de semnalare a acestora vor fi reduse. (C.M.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Peste 9,7 milioane de apeluri la 112, în anul 2024: Mai bine de jumătate au fost urgențe. Ambulanța a avut cel mai mare procent de apeluri transferate
Peste 9,7 milioane de apeluri la 112, în anul 2024: Mai bine de jumătate au fost urgențe. Ambulanța a avut cel mai mare procent de apeluri transferate În anul 2024, numărul apelurilor non-urgente a scăzut cu aproape un milion, comparativ cu anii anteriori. Operatorii STS din cadrul Serviciului de urgență 112 au preluat 9.763.443 de […]