Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum se vor desfășura cursurile pentru studenții universității din Alba Iulia. Ce specializări vor merge FIZIC în bănci

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum se vor desfășura cursurile pentru studenții universității din Alba Iulia. Ce specializări vor merge FIZIC în bănci

Studenții Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se vor putea reîntoarce în format fizic în bănci pentru noul an universitar, după un an ținut exclusiv în mediul online.

Daniel Breaz, rectorul universității, a transmis pentru ziarulunirea.ro următoarele aspecte: „ Intenționăm ca la data de 1 octombrie, cursurile să fie desfășurate în format fizic.

Sperăm și suntem încrezători că vom avea bucuria că ne vom vedea față în față cu studenții noștri, atât cu bobocii, cât și cu cei din anii mai mari. Dar, în funcție de evoluția pandemiei, vom lua anumite decizii la momentul potrivit.

Totuși, sper că vom avea libertatea de a ține cursurile, laboratoarele, seminariile, lucrările practice, într-un format față în față, fizic, pentru că așa este normal și așa ni se pare normal să aibă loc pregătirea studenților.”

De asemenea, Daniel Breaz a mai spus că festivitatea de începere a noului an universitar va avea loc în data de 4 octombrie, la ora 12.

Prin hotărârea Senatului Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, întrunit în data de 15 septembrie 2021, s-a aprobat SCENARIUL DE DESFĂȘURARE A ACTIVITĂȚILOR DIDACTICE ÎN SEMESTRUL I AL ANULUI UNIVERSITAR 2021-2022, după cum urmează:

– licență:

· formații de studii cu peste 80 de studenți – sistem online (cursuri);

· formații de studii sub 80 de studenți – față în față (cursuri, seminarii, cursuri practice, laboratoare);

– masterat – sistem online – cu recomandarea organizării de întâlniri fizice periodice față în față;

– doctorat – față în față / sistem online.

Modalitățile concrete pentru fiecare activitate didactică (seminarii, cursuri, alte activități), programarea acestora în funcție de specializări (orarele) și alte detalii vor fi comunicate ulterior, după primirea avizului DSP Alba.

Activitățile de mai sus sunt reglementate de prevederile art. 7, al (2) și (3) ale ORDONANȚEI DE URGENȚĂ nr. 141/2020 din 19 august 2020 privind instituirea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ și pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, precum și de ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 99 din 10 septembrie 2021 privind modificarea unor acte normative din domeniul învățământului, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea