Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum se va acorda ajutorul de 1200 de lei pentru pensionari. Ce scenarii sunt luate în calcul și de când s-ar putea aplica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensie 2022: Care sunt scenariile ajutorului acordat pensionarilor, în valoare de 1.200 de lei și cum ar putea fi distribuit

PNL a propus varianta ca pensionarii care încasează o pensie între 1.001 și 1.600 de lei să primească un bonus în valoare de 1.200 de lei, astfel persoanele cu pensia minimă să fie exceptați de la această măsură. Liberalii susțin că lor li se aplică cea mai mare majorare, începând cu luna ianuarie a anului 2022.

Social-democrații se opun acestei variante pentru că asta ar însemna ca peste 1,2 milioane de pensionari să nu primească acest bonus. Varianta pe care PSD o propune este ca toţi pensionarii să primească acest ajutor.

Bonusul ar trebui acordat în funcţie de valoarea pensiei.

Cei care au pensia minimă să primească ajutorul de 1200 de lei, iar cei care au pensia de 1600 de lei să primească diferenţa până la 2200 de lei, adică doar 600 de lei.

PSD şi PNL au promis în programul de guvernare că toţi pensionarii cu pensia mai mică de 1600 de lei vor primi bonusul standard de 1200 de lei. Practic, cei cu pensia minimă vor primi în luna ianuarie 2200 de lei, cei cu pensia de 1600 de lei vor avea în final 2800 de lei. Este însă varianta cel mai puţin probabil în acest moment.

„Luni sau marţi vom anunţa măsura cu sprijinul pentru luna ianuarie. Cu siguranţă se acordă, avem discuţii, dar nu vreau să anunţ. Am anunţat chestiunea cu alocaţiile şi cu pensiile.

În momentul când am ordonanţa scrisă, aprobarea în Ministerul Muncii, avizarea internă şi trimiterea pe avizare interministerială la fel voi face şi cu această măsură”, a mai spus Marius Budăi, joi, la emisiunea „Subiectiv”

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea