Cum se ține Postul Crăciunului în secolul XXI: Tinerii ar trebui să „postească” de la rețelele de socializare

Paul Voicu - Primar 2020

Cum se ține Postul Crăciunului în secolul XXI: Tinerii ar trebui să „postească” de la rețelele de socializare

A renunţa de tot la internet, în epoca tehnologiei, pare o misiune imposibilă pentru majoritatea tinerilor. A posti nu înseamnă doar să ne abţinem de la mâncare, ci şi de la Facebook. Este recomandarea preoţilor, care spun c ă este extrem de important să uităm de reţelele de socializare măcar până la Crăciun. O misiune aproape imposibilă pentru români. Majoritatea spun că pot trăi fără Facebook dacă există Instagram.

Citește și: mesaje de Crăciun

În medie, un posesor de smartphone petrece mai bine de 4 ore pe zi cu ochii în ecran, de două ori mai mult decât recomandă specialiştii. Un obicei la care ar trebui să renunţăm, spun preoţii, măcar în perioada postului.

ELIT

Preot JEAN ION, paroh la biserica Sfântul Vasile din Constanța: Tineretul ar trebui să țină post de la rețelele de socializare, ne răpesc destul de mult timp din viața noastră. Și eu am o rețea de socializare, și personală, și a parohiei, însă caut în această perioadă doar să dau informații ce țin de post.

Decalogul postului modern înseamnă, în primul rând, respectarea celor zece porunci religioase. Este extrem de important să fim atenţi şi la temele pe care le abordăm în discuţii. Bârfa, spre exemplu, alimentează alte păcate.

Mihail David - 2020

Reporter: Televizor, bârfă, mai puțin?

Preot Jean Ion: Aproape deloc în perioada asta. Trebuie să le lăsăm acolo unde sunt, noi să ne apropiem mai mult de Dumnezeu prin rugăciune, prin fapte bune.

Iar timpul petrecut pe reţelele de socializare ar putea fi înlocuit cu o carte, spun slujitorii Domnului.

Aşa se face că pentru unii, mai uşor de ţinut post va fi din punct de vedere alimentar. Anul acesta, din cele 40 de zile de post, 15 sunt cu dezlegări la peşte.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...