Rămâi conectat

Actualitate

Cum se calculează media de admitere la liceu în 2017. Evaluarea Națională va avea o pondere de 80%

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • Cum se calculează media admiterii la liceu în 2017

Admiterea la liceu pentru anul 2017 prevede o nouă metodă de calcul, iar ponderea mediilor din clasele V – VIII la admiterea la liceu va scadea cu 5% fata de anul trecut, ajungand la 20%, în vreme ce Evaluarea Națională va avea o pondere de 80%.

Specialistii in educatie sustin ca aceasta modificare aduce riscul ca elevii sa se pregateasca doar pentru materiile la care sustin examen.

Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a, care are o pondere de 20%.

„E si bine, e si rau. Examenul se da cu camerele de luat vederi, deci nota de la acest examen este mai sigura decat cele pe care le primesc la orele de curs. Mediile din V-VIII sunt de regula mult mai mari fata de cele de la evaluare nationala. Totusi, este o problema si cu faptul ca acest examen are o pondere intr-atat de mare. Cunosc un elev care este olimpic la matematica si nu a putut sa intre la un liceu de mate-info din cauza ca a a luat 5 la romana. Este rau si pentru ca elevii nu mai invata decat la matematica, romana, biologie si geografie. La restul nu mai invata pentru ca nu dau evaluare nationala”, a declarat stefan Vlastov, presedintele asociatiei EDU CER Romania, conform adevarul.ro.

„Cel mai bun lucru ar fi examenul de admitere la liceu, in care fiecare liceu sa isi stabileasca probele pe care le considera potrivite profilului instiutiei scolare”, a mai adaugat acesta.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea