Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Cum să-ți păstrezi sănătatea, cu bani puţini

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru a-ți păstra sănătatea nu este nevoie să cheltui lunar foarte mulți bani. Iată mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți atingi acest obiectiv fără să fii nevoit să plătești o avere.

sanatateGăsește alimentele pe care le iubești și modalități prin care să le folosești în orice rețetă – Să spunem că îți place ceapa. O poți consuma crudă, coaptă, în supă, cu ciuperci, în sandwich-uri, în salate. Poți proceda la fel dacă te dai în vânt după avocado, salsa ori fasole.

Descoperă vechi rețete de familie – În fiecare familie există rețete tradiționale transmise din generație în generație. Unele s-ar putea să nu-ţi placă, însă altele, la fel de bine, ţi s-ar putea părea delicioase. În plus, aceasta este o modalitate extraordinară de a afla mai multe despre istoria familiei tale şi îţi oferă un motiv în plus să petreci timp alături de bunica.

Nu mai folosi suplimentele alimentare, ori fă-ţi propriile suplimente – În general, suplimentele alimentare sunt destul de scumpe şi nu toate sunt bune pentru tine. Dacă ai nevoie de o creştere fă-ţi propriile suplimente. Mai multă energie? Ia sfecla, rucola, ceai verde sau yerba mate. Ai de dat un test? Foloseşte pudra de schinduf. Ai nevoie să-ţi îmbunătăţeşti rata de recuperare? Ai la îndemână crema de cacao şi maca. Dacă îţi place pudra, foloseşte banii economisiţi pentru a cumpăra un deshidrator. Astfel vei obţine pudră din alimentele favorite.

Fă totul supă – De la supa de ceapă, până la supa cu pui şi tăiţei – ambele sunt uşor de făcut, au un gust grozav, sunt sănătoase, iar apa şi legumele le transformă într-un aliment săţios. Vrei să îmbogăţeşti gustul? Foloseşte cu încredere ardeiul iute, ghimbirul, lemongrass, coriandru, busuioc şi pătrunjel.

Cumpără fructe congelate – Fructele congelate sunt mai ieftine şi, în plus, ţin mai mult. Ca să nu mai vorbim că le poţi folosi mai uşor dacă vrei un smoothie.

Gustări inteligente – Dacă nu-ţi este suficient de multă foame încât să consumi un fruct întreg (un măr, o portocală, două kiwi), atunci nu mânca. Dacă îţi este poftă de ceva crocant nu alege o pungă de chipsuri, deşi te costă mai puţin, ci optează pentru fructe sau legume uscate.

Cumpără o bicicletă – Este plăcută şi sănătoasă şi, în plus, te ajută la protecţia mediului înconjurător (prin faptul că înlocuieşti maşina cu bicicleta).

Anulează abonamentul la sala de sport – Însă numai dacă te poţi antrena şi în altă parte decât la sala de sport. Foloseşte banii pe care îi economiseşti pentru a cumpăra o bicicletă sau un echipament minimum de sport pe care să îl foloseşti acasă. Vei fi uluit de rezultatele minunate pe care le poţi obţine doar folosindu-ţi corpul şi nimic altceva.

Mergi mai mult pe jos – Poţi merge să vizitezi muzeele, galeriile de artă, parcurile ori locurile în care pur şi simplu să te plimbi astfel încât, atât mintea cât şi corpul tău, să aibă de câştigat. (Z.U.)

Sursa: mindbodygreen.com; sfatulparintilor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea