Rămâi conectat

Cultură Educație

Cum să mai trăieşti? Zero pensie, zero ajutor de şomaj, zero avere şi ajutor de încălzire!

Publicat

în

Mă numesc Constantin Nedelcu, sunt din comuna Ciuruleasa, sat Mătişeşti şi mă adresez dumneavoastră pentru a vă prezenta necazurile cu care mă confrunt. În anul 1997 am fost disponibilizat de la Exploatarea Minieră Roşia Montană şi mi-au spus că după terminarea şomajului voi ieşi la pensie – vorbe goale, aşa era dacă primeam grupa I de muncă de la fostul IFET Deva unde am lucrat peste 20 de ani ca tractorist forestier. Am lucrat şi la alte întreprinderi forestiere, tot ca tractorist (tafist), în condiţii grele de muncă, deci conform Hotărârii 620/1991 trebuia să mi se acorde grupa I de muncă. Ultimii 5 ani am lucrat la Exploatarea Minieră Roşia Montană. Ar fi peste 30 de ani de muncă în grupa I. Am 64 de ani şi am rămas 13 ani fără pâine, fără nici un venit, soţia mea are 57 de ani, a lucrat peste 20 de ani la secţia de covoare din Abrud, în mediu toxic (pentru că lâna din care se confecţionau covoarele era vopsită cu culori pe bază de plumb), dar nu are nici o pensie. Nu am avut bani să luăm pensie de boală; cunosc nişte vecini care sunt sănătoşi şi apţi de muncă, dar au pensie de boală, sunt sute de mii de astfel de persoane în ţară. Ruşine pentru România în care hoţia şi corupţia sunt o obişnuinţă. Mă bucuram că ies la pensie la împlinirea vârstei de 62 de ani, dar mă trimit de la unu la altul, iar acum vârsta de pensionare s-a prelungit la 65 de ani, dacă ajung să-i împlinesc o să-mi spună că iar s-a prelungit vârsta la…80 de ani, noroc bun. Din cauza trepidaţiilor din perioada în care am lucrat pe tractor coloana vertebrală mi-e distrusă, iar stomacul, ficatul, rinichii şi inima merg şi ele rău. Acum picătura care a umplut paharul sunt ajutoarele care s-au dat la Primăria Ciuruleasa, produse alimentare de la Comunitatea Europeană, la care eu şi soţia mea nu avem dreptul. Primesc cei care au venituri mai mici de 400 lei sau ajutor de şomaj, noi care nu avem pensie, şomaj, avere, practic nici un mijloc de existenţă nu avem dreptul la aşa ceva. Trebuie să murim, am fost o generaţie de sacrificiu pentru România şi acum suntem muritori de foame. Poate citeşte şi domnul prefect aceste rânduri, mă rog la Dumnezeu să nu o iau razna şi să-mi pun capăt zilelor! Depăşesc cu 0,5 ari suprafaţa de teren şi nu primesc ajutor de încălzire, terenul pe care îl deţin este sterp, neproductiv. Rog corpul de control al domnului prefect să vină la faţa locului să vadă că ceea ce spun eu este adevărat. Prefectul fiind reprezentantul Guvernului, îl rog să ia măsuri urgente să se rezolve problema cu pensia şi să pot primi ajutor de încălzire şi acele alimente de care am nevoie ca de aer. Sunt nevoit să fac un memoriu la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, să cer ca un stat european să-mi acorde protecţie, pentru că în ţara mea, cu peste 30 de ani munciţi sunt muritor de foame. Cine citeşte aceste rânduri sigur nu crede că aceasta se întâmplă în România secolului 21!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare