Rămâi conectat

Cultură Educație

Cum să mai trăieşti? Zero pensie, zero ajutor de şomaj, zero avere şi ajutor de încălzire!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Mă numesc Constantin Nedelcu, sunt din comuna Ciuruleasa, sat Mătişeşti şi mă adresez dumneavoastră pentru a vă prezenta necazurile cu care mă confrunt. În anul 1997 am fost disponibilizat de la Exploatarea Minieră Roşia Montană şi mi-au spus că după terminarea şomajului voi ieşi la pensie – vorbe goale, aşa era dacă primeam grupa I de muncă de la fostul IFET Deva unde am lucrat peste 20 de ani ca tractorist forestier. Am lucrat şi la alte întreprinderi forestiere, tot ca tractorist (tafist), în condiţii grele de muncă, deci conform Hotărârii 620/1991 trebuia să mi se acorde grupa I de muncă. Ultimii 5 ani am lucrat la Exploatarea Minieră Roşia Montană. Ar fi peste 30 de ani de muncă în grupa I. Am 64 de ani şi am rămas 13 ani fără pâine, fără nici un venit, soţia mea are 57 de ani, a lucrat peste 20 de ani la secţia de covoare din Abrud, în mediu toxic (pentru că lâna din care se confecţionau covoarele era vopsită cu culori pe bază de plumb), dar nu are nici o pensie. Nu am avut bani să luăm pensie de boală; cunosc nişte vecini care sunt sănătoşi şi apţi de muncă, dar au pensie de boală, sunt sute de mii de astfel de persoane în ţară. Ruşine pentru România în care hoţia şi corupţia sunt o obişnuinţă. Mă bucuram că ies la pensie la împlinirea vârstei de 62 de ani, dar mă trimit de la unu la altul, iar acum vârsta de pensionare s-a prelungit la 65 de ani, dacă ajung să-i împlinesc o să-mi spună că iar s-a prelungit vârsta la…80 de ani, noroc bun. Din cauza trepidaţiilor din perioada în care am lucrat pe tractor coloana vertebrală mi-e distrusă, iar stomacul, ficatul, rinichii şi inima merg şi ele rău. Acum picătura care a umplut paharul sunt ajutoarele care s-au dat la Primăria Ciuruleasa, produse alimentare de la Comunitatea Europeană, la care eu şi soţia mea nu avem dreptul. Primesc cei care au venituri mai mici de 400 lei sau ajutor de şomaj, noi care nu avem pensie, şomaj, avere, practic nici un mijloc de existenţă nu avem dreptul la aşa ceva. Trebuie să murim, am fost o generaţie de sacrificiu pentru România şi acum suntem muritori de foame. Poate citeşte şi domnul prefect aceste rânduri, mă rog la Dumnezeu să nu o iau razna şi să-mi pun capăt zilelor! Depăşesc cu 0,5 ari suprafaţa de teren şi nu primesc ajutor de încălzire, terenul pe care îl deţin este sterp, neproductiv. Rog corpul de control al domnului prefect să vină la faţa locului să vadă că ceea ce spun eu este adevărat. Prefectul fiind reprezentantul Guvernului, îl rog să ia măsuri urgente să se rezolve problema cu pensia şi să pot primi ajutor de încălzire şi acele alimente de care am nevoie ca de aer. Sunt nevoit să fac un memoriu la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, să cer ca un stat european să-mi acorde protecţie, pentru că în ţara mea, cu peste 30 de ani munciţi sunt muritor de foame. Cine citeşte aceste rânduri sigur nu crede că aceasta se întâmplă în România secolului 21!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare