Cum să eviţi depresia de după mini-vacanța de sărbători
Luna ianuarie poate deveni una dintre cele mai mohorâte din an dacă te gândești că, după sărbătorile de iarnă, frumoase și relaxante, revine rutina obișnuită – mersul la serviciu, plata facturilor și curățenia casei.
Iată câteva sfaturi eficiente care te vor ajuta să începi noul an cu poftă de viață:
– Plănuiește să te premiezi cu „ceva bun” la finalul primei săptămâni de muncă. Poate fi o ieșire cu prietenii, o drumeție în afara orașului sau o sesiune de cumpărături. Gândul acesta te va ajuta să treci mai ușor peste zilele aglomerate de program. Studiile mai arată și că planificarea unei vacanțe poate da o stare de fericire care să dureze zile întregi.
– Mergi la sală. Sună clișeistic, dar exercițiile sunt un remediu extrem de bun pentru stările ușoare de depresie. Te vei simți în formă, vei arăta mai bine și vei avea o dispoziție de milioane.
– Mergi în mijlocul naturii. Lumina soarelui, chiar și raționalizată în zilele de iarnă, poate îmbunătăți starea de spirit. Oricât ai fi de ocupat, profită cât mai mult de lumina naturală și ieși o dată la două ore din birou, pentru a face o plimbare de 5-10 minute.
– Înveselește-ți frigiderul. Anumite alimente au puterea de a-ți schimba în bine starea de spirit. Ciocolata amăruie este pe primul loc, urmată de banane, ovăz, carnea de curcan sau frunzele de spanac.
– Dacă ai avut inspirația să nu-ți cheltuiești toți banii de Crăciun și Revelion vei avea o grijă în minus. „Bani albi pentru zile negre” este o zicală parcă special născocită pentru luna Ianuarie. (Z.U.)
Sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată