Cum să eviţi depresia de după mini-vacanța de sărbători

Luna ianuarie poate deveni una dintre cele mai mohorâte din an dacă te gândești că, după sărbătorile de iarnă, frumoase și relaxante, revine rutina obișnuită – mersul la serviciu, plata facturilor și curățenia casei.

depresie Iată câteva sfaturi eficiente care te vor ajuta să începi noul an cu poftă de viață:

ELIT

– Plănuiește să te premiezi cu „ceva bun” la finalul primei săptămâni de muncă. Poate fi o ieșire cu prietenii, o drumeție în afara orașului sau o sesiune de cumpărături. Gândul acesta te va ajuta să treci mai ușor peste zilele aglomerate de program. Studiile mai arată și că planificarea unei vacanțe poate da o stare de fericire care să dureze zile întregi.

– Mergi la sală. Sună clișeistic, dar exercițiile sunt un remediu extrem de bun pentru stările ușoare de depresie. Te vei simți în formă, vei arăta mai bine și vei avea o dispoziție de milioane.

– Mergi în mijlocul naturii. Lumina soarelui, chiar și raționalizată în zilele de iarnă, poate îmbunătăți starea de spirit. Oricât ai fi de ocupat, profită cât mai mult de lumina naturală și ieși o dată la două ore din birou, pentru a face o plimbare de 5-10 minute.

– Înveselește-ți frigiderul. Anumite alimente au puterea de a-ți schimba în bine starea de spirit. Ciocolata amăruie este pe primul loc, urmată de banane, ovăz, carnea de curcan sau frunzele de spanac.

– Dacă ai avut inspirația să nu-ți cheltuiești toți banii de Crăciun și Revelion vei avea o grijă în minus. „Bani albi pentru zile negre” este o zicală parcă special născocită pentru luna Ianuarie. (Z.U.)

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Horea 2 ianuarie 2016 at 21:04

„Cum să eviţi depresia de după mini-vacanța de sărbători ”

Păi daca dupa o mini-vacanta intrervine DEPRESIA ar trebui eliminata. Normal, mini-vacanta.

dolfi 2 ianuarie 2016 at 21:58

da…. ce sa zic cetateanul dresat tipic…. robul, muncitorul… conditionat tot anul… cand sa manance, ce sa manance cand sa se imperecheze, ce sa asculte, la ce sa se uite, ce sa manance, ce sa nu manance, de unde sa se informeze, cum sa slabeasca dupa ce-a mancat, cum sa petreaca si apoi cum sa nu fie deprimat c-a petrecut… bai deci seamana cu un joc de strategie pe calculator dintr-ala ieftin…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...