Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum să dezgheţi eficient şi rapid parbrizul de la maşină? Vezi ce trebuie să faci

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
parbriz-inghetatCea mai bună soluţie pentru a dezgheţa geamurile maşinii iarna rămâne spray-ul special conceput pentru îndepărtarea cristalelor de gheaţă.
Dacă nu avem la îndemână un astfel de spray, specialiştii ne recomandă să folosim o soluţie. “Se formează o soluţie dintr-un litru de apă şi 300 de mililitri de alcool sanitar. Se toarnă soluţia într-un recipient cu pulverizator şi se pulverizează pe geamuri şi parbriz, în timp ce motorul se lasă pornit la maximum, la fel şi aerul condiţionat”, a explicat ing. Răzvan Cadar, reprezentantul unui service auto. În doar câteva minute, gheaţa se topeşte şi se poate curăţa cu o racletă.

Există şi alte trucuri care vă pot ajuta să scăpaţi repede de neplăcerea geamurilor îngheţate de la maşină. Aveţi nevoie de un castron sau lighean în care amestecaţi apă rece cu puţin oţet, apoi înmuiaţi o cârpă în acest amestec şi ştergeţi parbrizul.

Specialiştii mai recomandă pornirea motorului şi a ventilatorului la maximum pe o temperatură ridicată. “După ce se porneşte motorul maşinii, ne asigurăm că maşina este scoasă din viteză, şi se porneşte ventilatorul, la maximum, pe o temperatură ridicată. Grătarele trebuie îndreptate către geamurile laterale pentru a grăbi dezgheţarea acestora în dreptul oglinzilor”, a mai explicat ing. Răzvan Cadar.

Un alt truc foarte util este ca seara, după ce aţi parcat maşina, puneţi o cârpă sau pătură mai veche peste parbriz şi acoperiţi-l în întregime. Pentru a fi fixată bine pătura respectivă, este indicat să o prindeţi cu ajutorul ştergătoarelor şi al uşii de la maşină.

O altă variantă presupune utilizarea unei perechi de şosete şi nisip igienic pentru pisici. Granulele de nisip se răstoarnă în şosete, care, odată umplute, se pun pe bord, lângă parbriz sau sub scaunele din maşină. Nisipul are puterea de a absorbi umiditatea din aer, iar rezultatul este garantat.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea