Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum s-au luptat angajaţii unui magazin din Aiud cu doi bărbaţi care voiau să-i jefuiască: Ce pedepse au primit infractorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum s-au luptat angajaţii unui magazin din Aiud cu doi bărbaţi care voiau să-i jefuiască: Ce pedepse au primit infractorii

Judecătoria Aiud a condamnat pe doi bărbaţi din oraşul Chitila, judeţul Ilfov,  la pedepse cu închisoarea, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de tălhărie.

Decizia a fost pronunţată în 5 februarie 2020 şi a fost contestată de cei doi inculpaţi la Curtea de Apel. G. V. Ciprian (35 de ani) a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare, iar N. C. Rudolf a primit 2 ani şi 9 luni de închisoare. Ambele pedepse au fost suspendate în ceea ce priveşte executarea, sub supraveghere, pentru o perioadă de 4 ani.

Potrivit rechizitoriului, în data de 14 octombrie 2019, în jurul orei 12:40, în timp ce viziona monitorul cu camere video dintr-un magazin din Aiud, agentul de pază a observat, în interiorul magazinului, două persoane de sex bărbătesc care sustrăgeau bunuri din magazin.

Mai exact, un bărbat care purta o geacă verde, identificat ulterior ca fiind inculpatul N. C. Rudolf, a luat patru pachete de cafea, două sticle de băutură, două doze de energizant şi un şampon, pe care le-a introdus într-un brat special realizat în interiorul hainei. De asemenea, l-a observat pe inculpatul G. V. Ciprian, care a luat de pe rafturi două bucăţi de caşcaval şi două sticle de băutură, produse pe care le-a introdus tot în brâul dininteriorul hainei.

Inculpatul G. V. Ciprian a trecut de casa de marcat nr. 2 a magazinului, moment în care agentul de pază a ieşit de la pupitru şi l-a oprit, strigând în acelaşi timp la casier să o cheme pe şefa de tură. În acel moment, bărbatul s-a întors în magazin. În acelaşi timp, agentul de pază l-a observat pe celălat bărbat care se îndrepta spre ieşire, a intrat în magazin, a alergat după el să îl oprească, a încercat să îl imobilizeze, inculpatul trecând pe lângă casa de marcat.

În acest timp, inculpatului N. C. Rudolf i-au căzut din brâul special amenajat sub îmbrăcăminte cele două pachete de cafea. În încercarea de a-l opri, agentul s-a prins de picioarele inculpatului, care l-a tras după el până în faţa magazinului, unde a scos o sticlă de băutură cu care a început să îl lovească pe agent peste corp. Ulterior, acesta a primit prin certificat 1-2 zile de îngrijiri medicale.

În acest timp, inculpatul G. V. Ciprian s-a întors în magazin şi a pus produsele sustrase pe rafturi, fiind observat de şefa de tură, în timp ce le scotea din interiorul hainei. Aceasta l-a auzit pe agentul de pază strigând să apeleze cineva numărul de urgenţă 112 şi s-a deplasat spre ieşirea din magazin, fiind ajunsă din urmă de către bărbat. Femeia a încercat să îl oprească, în zona uşilor de la ieşire, s-a postat în faţa lui, moment în care inculpatul G. V. Ciprian a împins-o pentru a scăpa, reuşind să fugă împreună cu celălat bărbat. Cei doi au fost prinşi cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supravghere din magazin, în 6 noiembrie 2019, şi au fost trimişi în judecată, la Judecătoria Aiud, în stare de arrest preventiv, în 27 noiembrie 2019, ulterior fiind plasaţi în arest la domiciliu.

”În şedinţă publică, asistaţi de apărătorii din oficiu, inculpaţii au declarat în mod expres că recunosc, fiecare în parte, săvârşirea infracţiunii pentru care au fost trimişi în judecată şi că înţeleg să fie judecaţi în conformitate cu dispoziţiile art. 374 şi art. 375 din Codul de procedură penală, doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, pe care le cunosc şi pe care şi le însuşesc în integralitatea lor.

Totodatǎ, aceştia şi-au exprimat consimţǎmântul în sensul cǎ sunt de acord sǎ presteze o muncǎ neremuneratǎ în folosul comunitǎţii”, se precizează în motivarea Judecătoriei Aiud, care în condiţiile recunoaşterii faptelor, a hotărât să nu le dea celor doi pedepse cu executare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea