Rămâi conectat

Curier Județean

Cum s-a îmbogățit un albaiulian după ce a vândut ilegal tutun prin anunțuri pe internet. ”Activitatea” în valoare totală de peste 1,3 milioane de lei l-a adus în vizorul procurorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Haj Sabin Nicolae, în vârstă de 32 de ani, din Alba Iulia a reuşit performanţa să vândă ilegal o cantitate de 14,5 tone de tutun prin intermediul a 8.540 de colete transmise prin intermediul firmelor de curierat şi a Poştei Române, către 2.576 persoane din toate judeţele ţării.

Activitatea bărbatului a avut loc în perioada 2011 – 2015, iar infracţiunea săvârşită face obiectul unui dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Între un procuror de la acest Parchet şi Haj Sabin Nicolae a fost încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, prin care inculpatul era condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani. Infracţiunea reţinută în sarcina acestuia era cea de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 1 kg tutun de fumat.

Acordul a fost aprobat la Judecătoria Alba Iulia, în 27 iulie, dar a fost respins, definitiv, la Curtea de Apel, în data de 11 decembrie 2018. Respingerea acordului a fost solicitată chiar de către inculpat, care a contestat faptul că o cantitate de 94 de kilograme de tutun descoperită la o percheziţie nu a făcut obiectul acestui acord.

Potrivit anchetei derulate de procurori, în perioada 2011-2015, Haj Sabin Nicolae a achiziţionat de la persoane necunoscute cantităţi mari de tutun sub forma de tabac, pe care l-a prelucrat într-o anexa a imobilului unde locuieşte, l-a împachetat în pungi şi l-a oferit spre comercializare folosindu-se de serviciile firmelor de curierat şi ale Poştei Române. În mediul on-line au fost postate de către inculpat anunţuri prin care acesta oferă spre vânzare ”tutun de calitate superioară”.

”Vând tutun de calitate superioară pentru ţigării, soiul burley, fermentat, aromă naturală. Tutunul este de tărie medie, tăiat firicel şi se poate folosi cu succes pentru injectat ţigări fără scurgeri de tutun 110 ron / kg”, astfel arată un mesaj postat de inculpat, care mai poate fi găsit, încă, pe internet.

În titlul anunţului susţinea că marfa este echivaentă ca şi calitate cu ţigările Kent 8. Pe baza expedierilor de colete a rezultat faptul că bărbatul a efectuat 8.540 de expedieri de colete către aproximativ 2.576 persoane din toate judeţele ţării, inclusiv Municipiul Bucureşti, greutatea totală a coletelor fiind de 14.058 de kilograme, cu o valoare totala de expediere de 1.355.258 de lei.

În mai 2017, la domiciliul inculpatului a fost efectuată o percheziţie domiciliară, fiind identificate 14,22 kilograme de tutun. Totodată tot într-o dependinţă a fost găsită o instalaţie artizanală sub formă de moară pe care acesta o utiliza pentru măcinarea şi mărunţirea tutunului precum şi patru aparate de umplut ţigarete cu tutun. Ulterior, a fost efectuată o percheziţie la un alt imobil unde s-au identificat în pivniţa clădirii un număr de 9 saci în care se afla cantitatea totală de 94 de kg de tutun.

La un termen al procesului, bărbatul a solicitat respingerea acordului de recunoaştere a vinovăţiei arătând că, pe de o parte, ”consimţământul inculpatului la încheierea acordului a fost viciat, fiind dat din eroare, iar pe de altă parte, descrierea faptei este imprecisă, arătând faptul că la momentul încheierii prezentului acord, inculpatul nu avea cunoştinţă de împrejurarea că acesta se încheie doar pentru faptele reţinute în sarcina sa săvârşite în perioada 2011-2015”.

Acesta a precizat că şi cantitatea de 94 kg de tutun care a fost descoperită cu ocazia percheziţiei, a fost achiziţionată tot în aceeaşi perioadă, ”nefiind vorba despre două rezoluţii infracţionale diferite”. Pentru această cantitate de tutun, H. Sabin Nicolae a fost cercetat şi trimis în judecată într-un dosar separat aflat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști În timp ce se afla în interiorul unei bănci, un bărbat din Gârbova de 48 de ani, a găsit un card de pe care a scos 1.500 de lei. Este cercetat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea