Cum poți verifica online vechimea în muncă și contribuția pentru pensie
Cum poți verifica online vechimea în muncă și contribuția pentru pensie
Vești bune pentru românii care vor să se lămureasc în ce măsură angajatorul i-a plătit contribuțiile pentru pensie, dar și ce vechime în muncă a acumulat.
Casa Naţională de Pensii Publice are acum pus la punct un sistem informatic destul de bun, iar informațiile importante pe care le vizează orice român pot fi obţinute fără a fi nevoie de un drum la sediul din localitatea de domiciliu.
Astfel, pe lângă cererile de pensionare, contribuabilii activi (cei care încă sunt angajaţi cu contract de muncă) pot obţine informaţii esențiale precum datele din carnetele de muncă, stagiile anuale şi lunare aferente perioadei începând cu aprilie 2001, informaţii din declaraţiile D112 depuse de angajatori informaţii referitoare la viramentele la PILON II de pensii private, informaţii referitoare la pensia comunitară, informaţii referitoare la debitele din executare silită, dar și informaţii referitoare la fişa financiară.
Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022
Important de menționat că începând cu 1 septembrie 2021, cuantumul pensiei pe care o vor primi pensionarii va ţine cont doar de contributivitate, adică se va ţine cont doar de plăţile efective către casele de pensii, potrivit avocatnet.ro.
Astfel, orice salariat din România îşi poate crea un cont de utilizator pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) pentru a afla ce vechime în muncă a acumulat pentru pensia de stat. Acum, românii pot afla afla rapid vechimea acumulată (date lunare sau anuale).
SITE-UL POATE FI ACCESAT AICI
Citește și: Recalculare pensii 2022: Recalcularea NU va ţine cont de toate veniturile obţinute
Pentru a putea accesa toate aceste date, românii trebuie să și facă un cont online pe site-ul CNPP. Primul pas este completarea formular online care apoi trebuie tipărit şi prezentat, împreună cu actul de identitate (original şi copie), la orice casă locală de pensii.
Următoarea etapă este starea unei parole pentru contul personal, după ce se primește un email în acest sens de la administratori.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie Oficialităţile locale, în colaborare cu asociaţiile de revoluţionari, vor organiza sâmbătă, 21 decembrie, un eveniment comemorativ dedicat împlinirii a 35 de ani de la izbucnirea Revoluției din Decembrie 1989, care prin jertfă de sânge a dus la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 3 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor