Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Cum poți să scăpa de depresia sărbătorilor: dăruind dragoste şi zâmbete!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Problemele cu banii sau problemele din familie pot aduce cu ele şi multă tristeţe, nu numai bucurie, de Crăciun şi de Anul Nou. Depresiile de sezon pot fi depăşite dacă nu uiţi că lucrurile simple şi bucuriile mici sunt cele care îţi fac viaţa cu adevărat frumoasă.

*Fă sport!

Ştii ca în perioada Sărbătorilor o să pui pe tine kilograme nedorite. 30 de minute de mişcare pe zi este de ajuns ca să te menţii în formă şi să îţi menţii buna-dispoziţie.

*Iluminează-ţi casa!

O casă luminată bine îţi poate creşte buna-dispoziţie şi poate reduce nivelul de stres. Ai grijă să ai multă lumină în casă, dacă simţi că iarna eşti deprimat.
Nu te angaja în proiecte de lungă durată. Dacă ştii că nu ai energie, nu te angaja în proiecte dificile, de lungă durată.

*Pauzele lungi şi dese…

De Sărbători, multe femei au tendinţa să se autodepăşească: vor să fie bucătărese perfecte, gazdele perfecte şi soţii perfecte. Adevărul este că tot acest efort poate însemna un stres inutil. Familia nu are nevoie de un sclav de Sărbători, ci de unire şi fericire, de o atmosferă intimă şi de comunicare. Aşa că relaxează-te şi bucură-te de vacanţă.

*Râzi din toată inima!

Urmăreşte show-ul preferat de comedie, fă glume cu prietenii şi, în general, nu lua viaţa în serios! Este cea mai bună modalitate de a trece peste tristeţea din timpul iernii.

*Muzica alină sufletul

Poţi face un CD cu melodiile preferate, pe care să îl asculţi des în timpul Sărbătorilor. Poţi încerca şi aromaterapia.

*Prietenii şi familia

Dacă ai un conflict cu un membru al familiei sau cu un prieten, Sărbătorile sunt un moment bun să vă împăcaţi. În plus, atunci când te simţi deprimat trebuie să ai cu cine să discuţi, iar persoanele cele mai apropiate te pot ajuta.

*Ajută-i pe alţii

Iarna este o perioada grea pentru mulţi, şi oricât de deprimat te-ai simţi trebuie să te gândeşti că sunt alţii care o duc mai rău ca tine. Oferă-te voluntar la un cămin de bătrâni sau la un orfelinat şi munca îţi va fi răsplatită, cu zâmbete şi recunoştinţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

4 IULIE – Ziua Crucii Roșii Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

4 IULIE – Ziua Crucii Roșii Române Societatea de Cruce Roșie din România s-a înființat și a primit recunoașterea Comitetului Internațional al Crucii Roșii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea țării noastre la Prima Convenție de la Geneva ”pentru ameliorarea situației răniților și bolnavilor din forțele armate în campanie”. Printre semnatarii actului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea