Rămâi conectat

Actualitate

Cum poţi primi amendă chiar dacă ai trusă medicală şi extinctor! Detaliul pe care Poliţia Română îl ştie şi mulţi şoferi habar n-au de el

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controalele de rutină ale Poliţiei Rutiere pot avea ca scop nu doar verificarea legalităţii actelor, ele pot să însemne şi verificarea accesoriilor pe care nu vrem să le folosim vreodată. 

Din când în când, poliţiştii au obiceiul să verifice conducătorii auto dacă au în maşină trusă medicală, extinctor şi triunghiuri reflectorizante. Deşi pare o banalitate, lucrurile se pot complica la un momentdat deoarece, mulţi şoferi nu ştiu că extinctorul şi la trusa medicală au termene de valabilitate. Pentru că, să fim serioşi cine se uită la aceste amănunte.

Majoritatea şoferilor îşi cumpăra trusă, o pun în portbagaj şi speră să nu ajungă să o folosească niciodată.

„Şi eu am fost oprit de Poliţie şi mi s-au cerut, pe lângă documente şi verifica­rea existenţei Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) să arăt şi trusa de prim-ajutor. Liniştit am scos-o şi le-am arătat-o agenţilor de circulaţie. Dar când au fost verificate mi s-au muiat picioarele. Articolele perisabile, să le spun aşa, aveau termenele de valabilitate depăşite. Aşa că m-am ales cu 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei”, a declarat un şofer amator de 54 de ani din Arad.

Sursa: businessmagazin.ro

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea