Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum pot studenții să parcurgă doi ani într-unul, la programele de licență? Condiții și reguli

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum pot studenții să parcurgă doi ani într-unul, la programele de licență? Condiții și reguli

Studenţii pot face şi doi ani într-unul, cu aprobarea universităţii.

Studenţii înmatriculaţi la programe de studii universitare de licenţă organizate la forma cu frecvenţă pot parcurge‚cu aprobarea consiliului facultăţii‚ doi ani de studii într-un singur an, cu excepţia unor forme de învăţământ, a decis joi Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, prin adoptarea unui amendament la proiectul legii învăţământului universitar, informează Agerpres.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți: 2018, 2019, 2020, 2021, 2022

„Studenţii înmatriculaţi la programe de studii universitare de licenţă organizate la forma cu frecvenţă pot parcurge‚ cu aprobarea consiliului facultăţii‚ doi ani de studii într-un singur an‚ cu excepţia programelor de studii din domeniile medico-farmaceutice‚ militar‚ de informaţii‚ de ordine publică şi de securitate naţională şi a ultimului an de studii‚ în condiţiile prevăzute de regulamentele de organizare şi desfăşurare a programelor de studii şi cu respectarea legislaţiei în vigoare”, prevede amendamentul asumat şi adoptat de Comisie.

CITEȘTE ȘI: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii precedenți

Comisia a respins, pe de altă parte, un amendament al USR referitor la analizele de plagiat în tezele de doctorat: „Instituţiile de învăţământ superior sunt obligate să realizeze publicarea, în format digital, în cadrul Registrului Educaţional Integrat, gestionat de UEFISCDI, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în domeniul drepturilor de autor, a tuturor tezelor de doctorat începând cu anul 1990 şi până în prezent”. Iniţiatorii au adus drept argument creşterea transparentizării, accesarea liberă a documentaţiilor pentru analiză de plagiat, pentru folosirea surselor, inspiraţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea